Запечене філе тілапії готується дуже швидко і просто. За цим рецептом риба виходить надзвичайно ніжною і смачною, без характерного гострого риб’ячого смаку та запаху.
Тілапія – низькокалорійна риба, в якій практично відсутній жир і немає дрібних кісточок. Оскільки це риба морська, то вона багата корисними мікроелементами. Риба, яку можна рекомендувати дітям і тим, хто рахує калорії. Цей рецепт дасть відповідь на питання – як приготувати запечене філе тілапії.
Запечене філе тілапії: інгредієнти
- філе тілапії – 300 г;
- цибуля – 2 шт;
- твердий сир – 100 г;
- сік з половини лимона;
- помідори – 1 велика або 4 малі;
- сіль, перець червони, чорний мелений – за смаком;
- приправа для риби;
- майонез – 1 столова ложка;
- оливкова олія – 1-2 столові ложки
Запечене філе тілапії: технологія приготування
Філе талапії розморожуємо, миємо і обсушуємо серветками.
Рибу солимо, посипаємо сіллю, cумішшю перців, скроплюємо лимонним сокам з двох боків.
Ароматна приправа для риби додасть їй гарного смаку. Але якщо в вашій приправі є сіль, то рибу не варто солити, щоб не було занадто.
Філе тілапії змазуємо майонезом. Якщо ви дотримуєтесь екологічності в харчуванні, замініть магазинний майонез на майонез власного приготування.
Дві цибулини нарізаємо кружечками.
Застеляємо форму для запікання пергаментом. Змазуємо оливковою олією і викладаємо частину кружечків цибулі. Це буде подушка під рибу.
Зверху на цибулю викладаємо рибу.
На рибу викладаємо кружечки цибулі і помідорів.
Ставимо деко з рибою у духовку на 20 хвилин, яку попередньо прогріли до 180 градусів.
Поки риба запікається, натираємо на тертці твердий сир.
Виймає деко з духовки, щедро посипаємо рибу сиром і знову ставимо в духовку на 5 хвилин, щоб розплавився сир.
Викладаємо на тарілку. Звичайний овочевий салат або відварений рис – чудовий гарнір до філе тілапії, запеченої в духовці.
За цим рецептом можна приготувати не тільки тілапію, але й тріску, морського окуня, хека.