Запечене філе тілапії

запечене філе талапіїЗапечене філе тілапії готується дуже швидко і просто. За цим рецептом риба виходить надзвичайно ніжною і смачною, без характерного гострого риб’ячого смаку та запаху.

 

 

 

Тілапія – низькокалорійна риба, в якій практично відсутній жир і немає дрібних кісточок. Оскільки це риба морська, то вона багата корисними мікроелементами. Риба, яку можна рекомендувати дітям і тим, хто рахує калорії. Цей рецепт дасть відповідь на питання  – як приготувати  запечене філе тілапії.

Запечене філе тілапії: інгредієнти

  • філе тілапії – 300 г;
  • цибуля – 2 шт;
  • твердий сир – 100 г;
  • сік з половини лимона;
  • помідори – 1 велика або 4 малі;
  • сіль, перець червони, чорний мелений – за смаком;
  • приправа для риби;
  • майонез – 1 столова ложка;
  • оливкова олія – 1-2 столові ложки

Запечене філе тілапії: технологія приготування

Філе талапії розморожуємо, миємо і обсушуємо серветками.

запечене філе талапії

Рибу солимо, посипаємо сіллю,  cумішшю перців, скроплюємо лимонним сокам з двох боків.

Ароматна приправа для риби додасть їй гарного смаку. Але якщо в вашій приправі є сіль, то рибу не варто солити, щоб не було занадто.

запечене філе талапії

Філе тілапії змазуємо майонезом. Якщо ви дотримуєтесь екологічності в харчуванні, замініть магазинний майонез на майонез власного приготування.

запечене філе талапії

Дві цибулини нарізаємо кружечками.

запечене філе талапії

Застеляємо форму для запікання пергаментом. Змазуємо оливковою олією і викладаємо частину кружечків цибулі. Це буде подушка під рибу.

запечене філе талапії

Зверху на цибулю викладаємо рибу.

запечене філе талапії

На рибу викладаємо кружечки цибулі і помідорів.

запечене філе талапії

Ставимо деко з рибою у духовку на 20 хвилин, яку попередньо прогріли до 180 градусів.

Поки риба запікається, натираємо на тертці твердий сир.

запечене філе талапії

Виймає деко з духовки, щедро посипаємо рибу сиром і знову ставимо в духовку на 5 хвилин, щоб розплавився сир.

запечене філе талапії

Викладаємо на тарілку.  Звичайний овочевий салат або відварений рис – чудовий гарнір до філе  тілапії, запеченої в духовці.

запечене філе талапії

За цим рецептом можна приготувати не тільки тілапію, але й тріску, морського окуня, хека.

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.