Якщо ви хочете приготувати оригінальний гарнір до м’яса або смачну холодну закуску, приготуйте запечені печериці в духовці.
Якось воно склалося так
Цей рецепт у мене склався цілком спонтанно, коли до курятини треба було приготувати якийсь гарнір. Як часто буває після затяжних свят, нічого традиційного вже не хотілось – ні макаронів, ні каші, ні картоплі. Думала обійтися салатом і тут побачила в холодильнику печериці, з яких планувалась сирна зупка. Те, що відбулося далі, викладено у майстер-класі.
Запечені печериці в духовці: інгредієнти
- печериці – 0,5 кг;
- олія – 2 столові ложки;
- соєвий соус – 1 столова ложка;
- бальзамічний оцет – 1-2 чайні ложки;
- часник – 3-4 зубки;
- сіль, чорний та червоний мелений перець – за власним смаком;
- суміш прованських трав – 1 столова ложка.
Запечені печериці в духовці: технологія приготування
Миємо печериці в проточній воді, даємо воді стекти. Я не знаю як ви, але шкірку з печериць, якщо вони трохи більшенькі, я знімаю.
Далі печериці розрізаю навпіл, посипаю їх сіллю, перцем, сумішшю прованських трав.
Змішуємо в мисочці олію, соєвий соус, бальзамічний оцет і вичавлюємо туди через прес часник. Вливаємо все до підготованих печериць, все перемішуємо і залишаємо на пів години маринуватися.
Форму для запікання вистеляємо папером з антипригарним покриттям, викладаємо на нього замариновані печериці разом з соусом.
Перекладаємо форму з печерицями в прогріту до 200 градусів духовку на 20-25 хвилин. Відкриваєш духовку і прекрасно розумієш, що страва вдалася на всі 100% – запечені в духовці печериці заповнили своїм ароматом всю кухню.
Викладаємо на тарілку запечену курку, ароматні печериці порізану помідорку – і все.
Свято живота починається. Смачного!!!!!