Відбивні з курячих стегенець

відбивні з курячих стегенецьЗ курячих стегенець можна приготувати апетитні відбивні. Як на мене, вони набагато смачніші, ніж з грудинки.

 

 

 

 

 

Коли виникає потреба приготувати обід чи вечерю нашвидкоруч, я готую відбивні з курячих стегенець . Переважно для цього вибирають грудинку. Але відбивні з курячих стегенець виходять набагато смачнішими і соковитішими. Зрештою – і дешевшими.

Звичайно, стегенця можна запекти в духовці, але це займе трохи більше часу. Та і смак страви буде дещо інший.

відбивні з курячих стегенець

Для відбивних вибираємо верхню частину від четвертинки, це і є стегно. Нижня частина четвертинки – це гомілка. Її ми залишимо для іншої страви.

Відбивні з курячих стегенець: інгредієнти:

  • курячі стегенця – 4 шт;
  • куряче яйце – 1 шт;
  • сіль, приправа карі, перець мелений червоний та чорний – за смаком;
  • борошно пшеничне – 3-4 столові ложки;
  • паніровочні сухарі – 4-5 столових ложок;
  • олія для смаження – 4-5 столових ложок.

Відбивні з курячих стегенець: технологія приготування

Курячі стегенця добре промиваємо в проточній воді, знімаємо з них шкірку. Мої коти дуже полюбляють цей делікатес..

Трошки м’ясо обсушуємо паперовим рушником. Кісточку можна виймати, а можна і залишити. Я залишаю.

Далі стегенце викладаємо на дощечку. Прикриваємо харчовою плівкою і гарно відбиваємо з двох сторін.

відбивні з курячих стегенець

М’ясо солимо, перчимо, посипаємо приправою карі,  Сіль і перець та карі можна замінити готовою приправою для курятини. Залишаємо м’ясо в холодильнику на півгодини, щоб маринувалося.

відбивні з курячих стегенець

Тим часом в одній тарілці розбиваємо яйце до однорідного стану. На другу тарілку висипаємо пшеничне борошно, на третю  – паніровочні сухарі.

Виймаємо  підмариноване м»ясо з холодильника.  В пательню наливаємо олії, вмикаємо середній вогонь.

Кожний шматок м’яса  добре  «припудрюємо»  борошном з обох сторін,

відбивні з курячих стегенець

потім макаємо в збите яйце.

відбивні з курячих стегенець

А далі наступає черга паніровочних сухарів.

відбивні з курячих стегенець

За цей час олія добре розігрілась. Перекладаємо відбивні з курячих стегенець на пательню і смажимо з обох сторін до утворення золотистої шкірочки.

відбивні з курячих стегенець

Викладаємо відбивні на тарілку, можемо доповнити гарніром – картопляним пюре або запеченими в духовці печерицями.

відбивні з курячих стегенець

Для тих, хто рахує калорії,  ідеальне доповнення – овочевий салат.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.