Кабачковий рулет з грибами – страва не тільки смачна і оригінальна, готується вона дуже легко і просто. До столу подають у вигляді гарячої або холодної закуски.
Кабачок – дивовижний овоч. Що тільки з нього не готують: кабачки фаршировані, кабачки мариновані, кабачки-бутерброди, варення, компоти, млинці Зрештою, всіх страв не перелічиш.
Сьогодні будемо готувати кабачковий рулет з грибами. Страва не тільки оригінальна і смачна, вона бюджетна і готується просто і швидко. До столу її можна подавати у вигляді гарячої або холодної закуски.
Кабачковий рулет з грибами: інгредієнти
– молоді невеликі кабачки – 2 шт;
– яйця курячі – 2 шт;
– борошно пшеничне – 250 г;
– розпушувач для тіста 1 чайна ложка;
– лісові гриби або печериці – 300-400 г;
– цибуля – 1 шт ;
– олія рослинна – 2-3 столові ложки;
– зелень кропу і петрушки – 1 пучок;
– твердий сир – 50-100 г;
– сметана – 1/2 склянки;
– сіль, чорний мелений перець – до смаку.
Кабачковий рулет з грибами: технологія приготування
Кабачки помити, обрізати кінчики і натерти на буряковій тертці.
Відокремити білки від жовтків. Жовтки додати до натертих кабачків. Всипати сіль, мелений перець, просіяне борошно, розпушувач і добре вимішати.
Білки збити з дрібкою солі до крутих піків
і додати до тіста, акуратно розмішуючи масу до однорідності.
Деко застеляємо папером для випічки з антипригарним покриттям і викладаємо на нього кабачкову масу, вирівнюємо поверхню. У мене розмір дека 21х38.
Ставимо деко в духовку, попередньо прогріту до 180 градусів, і випікаємо 30-40 хвилин.
Коли корж стане золотистим, виймаємо з духовки.
Разом з папером скручуємо його в рулет.
Накриваємо кухонним рушником, щоб він не дуже швидко охолов.
Поки кабачковий корж печеться в духовці, готуємо грибову начинку – помиті лісові гриби або печериці нарізаємо скибочками.
Головку цибулі також чистимо і подрібнюємо. В пательню наливаємо олію, розігріваємо її і викладаємо подрібнену цибулю. Помішуючи, смажимо її до ледь жовтавого кольору,
Додаємо гриби до цибулі гриби. Солимо, перчимо до смаку і смажимо на легкому вогні кілька хвилин. Додаємо в кінці сметану. Доводимо до кипіння. Ще раз пробуємо на смак. При потребі коригуємо його. Консистенція грибового соусу не повинна бути рідкою.
Твердий сир натираємо на тертці.
Зелень подрібнюємо.
Розгортаємо кабачковий корж, відділивши пекарський папір, і рівномірно намазуємо на кабачковий корж грибову начинку.
Шар грибів притрушуємо тертим сиром та зеленню.
Скручуємо знову в рулет. Загортаємо скручений рулет в папір.
Ставимо рулет в духовку на 10 хвилин при температурі 180 градусів. За цей час сир розплавиться і рулет при нарізанні не буде розвалюватися.
Виймаємо кабачковий рулет з духовки. Коли охолоне, знімаємо з нього пекарський папір, нарізаємо і подаємо до столу.
Неймовірно красивий і ароматний кабачковий рулет з грибами стане окрасою столу.