Ароматний гарнір з корисних овочів в поєднанні з рум’яною куркою в рукаві – зручний і простий рецепт. Майстер-клас з фото вам в допомогу.
Смачною, ніжною і дієтичною виходить курка, запечена з овочами в рукаві.
Більш, ніж впевнена, що ті господині, які хоч раз готували страву в рукаві, достойно оцінили цей спосіб приготування їжі. Особливо він цінний в ті моменти, коли на приготування їжі не вистачає часу. Тому ті, хто ще не пробував готувати їжу в такому диво-рукаві, неодмінно повинні це зробити.
Ароматний гарнір з корисних овочів з рум’яною куркою – зручний і простий рецепт. Бо м’ясо (в даному випадку курка) і гарнір готуються разом.А завдяки тому, що вони готуються разом, та ще і в духовці, час економимо подвійно.
Здавалося б, традиційна страва – курка з овочами, але в рукаві все просочується ароматами трав і овочів, страва просто тане в роті! Для приготування курки в рукаві з овочами можна, крім картоплі, використовувати моркву, цвітну капусту, болгарський перець і обов’язково часник. А частини курочки можна брати будь які. Буде дуже смачно, спробуйте!
Ця страва не додасть зайвих калорій, і в той же час поповнить ваш організм всіма необхідними вітамінами, мінералами і життєвою енергією.
За рахунок використання малої кількості олії, страва є дієтичною.
Курка з овочами в рукаві: інгредієнти
– курячі стегенця – 6 шт;
– картопля – 6-7 шт;
– цукіні- 2- 3 шт;
– баклажан – 3 шт;
– часник – 4-5 зубочків;
– соєвий соус – 3-4 ложки;
– цибуля – 2шт;
– олія – 2-3ст ложки;
– сіль – до смаку;
– невеличка перчинка чилі -1 шт;
– перець мелений чорний, червоний, паприка до смаку;
– приправа «Прованські трави» або «Італійські трави» – 3 чайні ложки;
– базилік, петрушка, розмарин – кілька гілочок.
Курка з овочами в рукаві: технологія приготування
Курячі стегенцями добре миємо, даємо воді стекти. Можна обсушити паперовими салфеткам. Перекладаємо в миску.
В окремій мисочці готуємо маринад: змішуємо соєвий соус, олію, сіль, перець червоний, чорний, паприку, сухі пряні трави, пропущений через прес часник. З сіллю стараємося не переборщити, бо соєвий соус доволі солоний.
Невеличку перчинку чилі, розрізаємо навпіл, вичищаємо зернятка. Перчинку дуже мілко січемо.
Якщо немає свіжого перцю, можна користатися сухим. З перцем чилі поводимося акуратно. Але, якщо ви не любите гострих страв, його можна не використовувати взагалі.
Додаємо посічений перець до маринаду. Все перемішуємо і вливаємо до курячих стегенець.
Чистимо від лушпиння цибулю, миємо і нарізаємо її півкільцями. Перекладаємо цибулю до курячих стегенець і ще раз добре все перемішуємо.
Закриваємо миску з м’ясом кришкою або плівкою і ставимо в холодильник. Достатньо двох годин, щоб курятина промаринувалося. Пришвидшити маринування можна, якщо, зубочисткою наколоти стегенця в кількох місцях з обох сторін.
Якщо немає поспіху, можна стегенця залишити холодильнику на ніч, буде ще смачніше.
Отже, коли стегенця замаринувалися, беремося за овочі. Миємо і нарізаємо баклажани кружечками товщиною 2-2,5 см. Складаємо їх в окрему миску, солимо і залишаємо постояти, щоб вони пустили сік.
Миємо і розрізаємо вздовж навпіл цукіні. Вичищаємо насіння і ріжемо півкільцями, товщиною 2-2,5 см.. Трохи їх підсолюємо.
Тепер беремося за картоплю. Помиту і почищену картоплю нарізає великими шматочками, солимо, перчимо, можемо скористатися спеціальною приправою до картоплі.
Отже овочі готові. Залишилося лише відтиснути баклажани. Це позбавить їх гіркоти.
Відрізаємо шматок кулінарного рукава, зав’язуємо його з одного кінця і кладемо на деко, на якому будемо запікати. Наповнюємо рукав спочатку картоплею, потім баклажанами і цукіні. Зверху на овочі викладаємо шматки курки. Додаємо гілочку-дві розмарину, якщо є під рукою. Зав’язуємо рукав другого кінця .
Перекладаємо деко з рукавом в духовку, попередньо прогріту до 180 градусів. Запікаємо 30-40 хвилин. Відкриваємо духовку, акуратно, щоб не обпектися ножицями робимо надріз вздовж рукава, розгортаємо краї і ставимо під гриль ще на 10 хвилин.
Коли курка зарум’яниться, робимо прокол до кістки. Там не повинно бути залишків крові.
Курка з овочами в рукаві готова, можна подавати до столу. Дрібно нарізаємо зелень і посипаємо страву зверху.
Ідеально до курячого м»яса підійде гострий соус з вишні або ґоґодзів. Хто любить гостріше – соуси Табаско або Гарісса. А також любий овочевий салат.
Смачний обід за короткий час гарантований. Такою стравою не соромно і пригостити гостей.