Мені здається, що квасити капусту – це наша національна традиція. Бо квашена капуста – це свого роду стратегічний запас для сім’ї корисного і смачного продукту на зиму.
З квашеної капусти готують бігос, капусняк, солянку, додають в вінегрет, роблять начинку для вареників і млинців, подають до картоплі як самостійну страву. То якою ж новою стравою з квашеної капусти можна ще здивувати? Фучками.
Ви коли-небудь їх пробували? Ні? Рекомендую !!!Фучки або оладки з квашеної капусти, – це частина лемківської кухні, страви якої, незважаючи на простоту, смачні і готуються дуже швидко. У цьому ви зможете переконатися самі.
Фучки я підгледіла на блозі Пані Стефи. Вони мене настільки зацікавили, що я не змогла не приготувати їх. За 15 хвилин гірка фучків вже була подана до столу.
Треба зізнатися: вони не тільки швидко готуються, вони точно так само швидко змітаються з тарілки. Фучки або оладки з квашеної капусти ідеально підходять для сніданку, обіду і вечері.
Фучки: оладки з квашеної капусти
Інгредієнти:
– 2 чашки квашеної капусти;
– ½ чашки молока або води;
– 6-7 столових ложок пшеничного борошна;
– 1 ріпчаста цибулина середніх розмірів;
– 1-2 яйця;
– 1 чайна ложка кмину;
– 1/3 чайної ложки соди;
– перець чорний мелений за смаком;
– рослинна олія для смаження.
Оладки з квашеної капусти: технологія приготування
З квашеної капусти відтискаємо сік і дрібно її січемо.
Очищену цибулину теж подрібнюємо.
У миску насипаємо просіяне борошно, додаємо яйця, молоко або воду, перець, кмин, соду.
Якщо капуста дуже кисла, можна додати 1-2 чайні ложечки цукру.
Все ретельно перемішуємо. Тісто має бути досить густим, таким, як на оладки.
Додаємо в тісто капусту і подрібнену цибулю і гарненько ще раз перемішуємо. Якщо тісто здасться вам занадто густим, можна додати трохи рідини.
Якщо ви дотримуєтеся посту, в рецепті молоко можна замінити водою, і не додавати яйця. Отримаємо оладки з капусти пісні. Варіації на тему «Фучки» – це вже ваша фантазія …
На сковорідку виливаємо рослинну олію, розігріваємо її. Ложкою викладаємо невеликі оладки і смажимо до золотистого кольору з обох сторін.
До столу фучки подаємо зі сметаною, грибовим соусом. Дуже смачно, якщо їх зверзу посипати тертим пармезаном або бринзою.
Ідеально доповнять фучки горнятко кефіру або ряжанки.