Фучки – оладки з квашеної капусти

фучкиМені здається, що квасити капусту – це наша національна традиція. Бо квашена капуста – це свого роду стратегічний запас для сім’ї корисного і смачного продукту на зиму.

З квашеної капусти готують бігос, капусняк, солянку, додають в вінегрет, роблять начинку для вареників і млинців, подають до картоплі як самостійну страву. То якою ж новою стравою з квашеної капусти можна ще здивувати? Фучками.
Ви коли-небудь їх пробували? Ні? Рекомендую !!!Фучки або оладки з квашеної капусти, – це частина лемківської кухні, страви якої, незважаючи на простоту, смачні і готуються дуже швидко. У цьому ви зможете переконатися самі.

Фучки я підгледіла на блозі Пані Стефи. Вони мене настільки зацікавили, що я не змогла не приготувати їх. За 15 хвилин гірка фучків вже була подана до столу.

фучки

Треба зізнатися: вони не тільки швидко готуються, вони точно так само швидко змітаються з тарілки. Фучки або оладки з квашеної капусти ідеально підходять для сніданку, обіду і вечері.

Фучки: оладки з квашеної капусти

Інгредієнти:
– 2 чашки квашеної капусти;
– ½ чашки молока або води;
– 6-7 столових ложок пшеничного борошна;
– 1 ріпчаста цибулина середніх розмірів;
– 1-2 яйця;
– 1 чайна ложка кмину;
– 1/3 чайної ложки соди;
– перець чорний мелений за смаком;
– рослинна олія для смаження.

Оладки з квашеної капусти: технологія приготування

З квашеної капусти відтискаємо сік і дрібно її січемо.

фучки
Очищену цибулину теж подрібнюємо.
У миску насипаємо просіяне борошно, додаємо яйця, молоко або воду, перець, кмин, соду.

фучки

Якщо капуста дуже кисла, можна додати 1-2 чайні ложечки цукру.
Все ретельно перемішуємо. Тісто має бути досить густим, таким, як на оладки.

фучки

Додаємо в тісто капусту і подрібнену цибулю і гарненько ще раз перемішуємо. Якщо тісто здасться вам занадто густим, можна додати трохи рідини.

фучки

Якщо ви дотримуєтеся посту, в рецепті молоко можна замінити водою, і не додавати яйця. Отримаємо оладки з капусти пісні. Варіації на тему «Фучки» – це вже ваша фантазія …

На сковорідку виливаємо рослинну олію, розігріваємо її. Ложкою викладаємо невеликі оладки і смажимо до золотистого кольору з обох сторін.

фучки

До столу фучки подаємо зі сметаною, грибовим соусом. Дуже смачно, якщо їх зверзу посипати тертим пармезаном або бринзою.

фучки
Ідеально доповнять фучки горнятко кефіру або ряжанки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.