Сезон свіжих овочів стрімко добігає кінця. Про овочі, що потрапляють взимку на наші прилавки з заморських країн, краще промовчати. Адже їх ціна і якість мало кого радує.
Тому варто поговорити про заморожування – один з дуже простих способів заготівлі овочів. У порівнянні з сушінням і консервацією цей процес часу займає мало, а користі від нього багато.
Заморожуння болгарського перцю для супів і гарнірів
Багато хто радить заморожувати перець в сирому вигляді. Мені такий варіант не подобається, оскільки після розморожування перець втрачає свої смакові якості. Тому викладу свій спосіб заморозки болгарського перцю.
Перець, заморожений таким способом, ідеально підходить для супів, також для приготування овочевих гарнірів. Служить прекрасним доповненням такої страви, як тушкована риба з овочами.
1. Відсортований перець перед заморожуванням промиваємо у воді.
2. Видаляємо плодоніжки, розрізаємо перець уздовж і видаляємо насіння.
3. Нарізаємо перець соломкою.
4. На сковорідку наливаємо кілька ложок рослинної олії. Коли вона розігріється, викладаємо нарізаний соломкою перець. Тушкуємо кілька хвилин, регулярно перемішуючи.
5. Після того, як перець повністю охолов, перекладаємо порції в заздалегідь підготовлені поліетиленові пакетики і поміщаємо в морозильну камеру.
Заморожування болгарського перцю для фарширування
Багато господинь роблять заготовку перцю в маринаді або солоній воді. Не завжди цей спосіб виправдовує себе – одним не можна вживати їжу з надлишком оцту, іншим – з надлишком солі. Та й часу стерилізація займає багато, в загальному, все це вельми клопітно.
Пропоную вам рецепт заморозки болгарського перцю для фарширування. Думаю, що вам сподобається. Для цього нам знадобиться тільки болгарський перець і поліетиленові пакетики.
1.На одну заготовку вибираємо стільки перців, скільки поміщається в мультиварку або банячок. Це буде одна порція.
2.Промиваем перець в проточній воді
3. Зрізуємо плодоніжки і очищаємо від насіння і внутрішніх перегородок.
4.У баняк наливаємо воду і доводимо до кипіння. Бланшуємо перець 2-3 хвилини. Бланшування зробить його більш м’яким, податливим і компактним.
5. Викладаємо перець на тарілку і даємо можливість йому повністю охолонути. Охолоджені перці вкладаємо один в один.
6. Перекладаємо в поліетиленовий пакет, закриваємо і поміщаємо в морозильну камеру.
. Заморожування болгарського перцю дозволить взимку зробити ваше меню більш різноманітним.