Літні малосольні огірки

літні малосольні огіркиКоли ви вже вдосталь наїлися зелених хрустких огірочків прямо з грядки, пора вже приготувати літній варіант малосольних огірків.

 

 

 

Зимовий варіант малосольних огірків готуватимемо трохи пізніше. Огірки вибираємо невеликого розміру, адже ми бажаємо, щоб на столі вони вже  появилися.

Літні малосольні огірки

Інгредієнти:

– огірків стільки, скільки поміщається в дволітрову банку;

– листя і корінь хріну;

– по декілька листочків дуба, смородини і вишні;

– стебло кропу з парасолькою-суцвіттям;

– декілька зубків часнику;

– зерна чорного перцю 5-10 штук;

– стручок перцю чили;

– сіль – 2 столові ложки з гіркою;

– вода, скільки поміщається в заповнену огірками банку.

 Літні малосольні огірки: приготування

Промиваємо огірки, кріп, листя смородини, дуба, хріну в проточній воді. Корінь хріну чистимо, миємо і розрізаємо на декілька частин. Знімаємо з часнику лушпиння, зубчики подрібнюємо.

літні малосольні огірки

Тепер готуємо огірки: зрізуємо кінчики, і робимо подовжні надрізи. Так вони швидше засоляться.

літні малосольні огірки

На дно банки кладемо шматочок хріну, половину зелені, кусочок  перцю чили, половинку порції подрібненого часнику. Далі  у банку щільно укладаємо огірки. Наповнюємо банку водою.

Готуємо заливку: виливаємо воду з банки в каструльку, додаємо в неї зерна чорного перцю і сіль. Доводимо воду до кипіння, кип’ятимо декілька хвилин.

Докладаємо у банку решту зелені, кореня хріну, перцю чили і часнику, що залишилася. Киплячий розсіл переливаємо в банку.

літні малосольні огірки

Щоб прискорити процес бродіння, у банку з огірками можна додати скоринку чорного хліба.

Шийку банки закриваємо марлевою серветкою і ставимо банку в тепле місце. Через добу літні малосольні огірки готові до вживання.

літні малосольні огірки

Чим довше вони знаходитимуться в теплі, тим огірки стануть кисліші і гостріші. Тому далі їх варто зберігати в холодильнику

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.