Сирники з зеленцем (зеленню)

Домашній кисломолочний сир – то такий універсальний продукт, з якого можна приготувати тисячу і одну страву. Безумовно, найчастіше з сиру готуємо сирники солодкі з  апетитним соусом-поливкою. Це дуже смачно.
Але сьогодні мене є забаганка – приготувати сирники з зеленцем – молодим кропиком, цибулькою та петрушкою, приправивши їх гострим перчиком.

Готуємо сирники з зеленню

Інгредієнти:
– 200 г сиру;
– 1 яйце;
– 2 ст. ложки борошна;
– 1-2 ст. ложки манної крупи;
– ½ ч. ложки соди;
– дрібка солі;
– дрібка чорного та червоного гострого перцю до смаку;
– пучок зелені петрушки, кропу, цибулі;
– олія для смаження.

Сирники з зеленню: технологія приготування

Як вибирати сир для сирників можна знайти тут.
Викладаємо сир в миску, додаємо сіль, мелений перець червоний та чорний, яйце і розтираємо в однорідну масу.

Сирники з зеленцем

Всипаємо до сирної маси манку , ще раз перемішуємо і відставляємо на пів години, щоб манка ввібрала в себе вологу.

Поки сирна маса відпочиває, готуємо зеленець – кріп, цибульку, петрушку. Промиваємо, струшуємо воду і обсушуємо серветками.
Далі зелень дрібненько нарізаємо.

Сирники з зеленцем

Додаємо її до сирної маси, досипаємо борошно та соду, все ретельно перемішуємо. Готова маса не повинна надто сильно липнути до рук.

Сирники з зеленцемФормуємо з сирного тіста невеличкі кульки, обвалюємо їх в борошні, максимально сплющуємо між долонями.

Сирники з зеленцем
Смажимо сирники з зеленцем на сковороді з добре розігрітою олією. Вогонь слабенький, щоб сирники просмажилися.

Сирники з зеленцем
Подаємо до столу з сметаною. Смачного!!!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.