Зелений борщ

зелений борщВипадково в городі серед опалого листя надибала два чудові кущики щавлю, яким вдалося пережити заморозки. Ну як не приготувати зелений борщ, щоб на мить повернутися в весняну пору.
Звичайно, можна з морозильника або банки витрясти щавель, який заготували ще влітку, але тут він, як весною, свіженький!!!

 

Готуємо зелений борщ

Інгредієнти:

зелений борщ

– телячі або свині реберця – 300 г;
– 2-3 картоплі;
– рис – 1/3 склянки;
– морква – 1шт;
– цибуля – 2 шт;
– 2-3 ложки рослинної олії або кусочок масла;
– кусок кореня селери та перушки;
– пучок щавлю;
– пучок кропу та петрушки;
– перець чорний, духм’яний горошком, лавровий листок , сіль до смаку;
– 2 л води;
– ½ вареного яйця на тарілку борщу;
– сметана – 1-2 ст. ложки на тарілку борщу.

Щавлевий борщ: спосіб приготування

Помиті реберця закладаємо в баняк з холодною водою.

зелений борщ

Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, знімаємо піну і зменшуємо вогонь. Поки бульйон закипає, готуємо овочі: чистимо цибулю, моркву, петрушку, картоплю.

зелений борщ
Як тільки бульйон закипів, кладемо в нього 1 цибулину, кусок моркви, корені петрушки та селери, лавровий листочок, кілька зерен чорного та духм’яного перцю.

зелений борщ
Коли м’ясо звариться, виймаємо його з бульйону. Виймаємо також лавровий листок і зварену цибулю. З реберець знімаємо м’ясо і повертаємо його в бульйон. Кісточки – собаці, а варену цибулю і лавровий листок – в смітник. Звичайно, якщо вам смакує варена цибуля, то можна її залишити. Лавровий листок виймаємо, щоб не гірчив в зеленому борщі.
Бульйон підсолюємо, всипаємо в бульйон промитий рис, а через 10-15хвилин порізану кубиками картоплю

зелений борщ

Поки все це в банячку тихенько булькає, почищену моркву натираємо на терці і подрібнюємо цибулю.

зелений борщ
Миємо зелень кропу, петрушки та щавель. Нарізаємо їх на шматочки.

зелений борщ

зелений борщ

Вливаємо в сковорідку олію. Олію можна замінити шматочком масла.
Розігріваємо і викладаємо натерту на терці моркву і подрібнену цибулю. Тушкуємо їх до готовності.

зелений борщ
Пробуємо на смак картоплю та рис. Якщо вони вже зварилися, перекладаємо в баняк тушковану моркву та цибулю. При потребі досолюємо.
Слідом за морквою перекладаємо в баняк порізаний щавель та зелень. Доводимо до кипіння. Додаємо трішки меленого перцю.
Накриваємо баняк кришкою і залишаємо зелений борщ «набратися» смаку. За цей час варимо яйця на твердо. Через пів години наливаємо щавлевий борщ в тарілку, додаємо 1-2 ложки сметани, порізане яйце і подаємо до столу.

зелений борщ
Якщо щавлю обмаль, до зеленого борщу можна додавати нарізаної капусти і підкислити його лимонним соком.
Щавлевий борщ – це така смакота, особливо , коли за вікном пролітають сніжинки!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.