Якщо запікати лосось разом з овочами та рисом, то отримаємо відразу і основну страву, і гарнір до неї.
Риба, запечена в духовці, та ще разом з овочами та рисом, – це дуже смачно! Риба не тільки запікається у власному соці, вона насичує ним овочі і рис. А якщо ця риба – лосось, то страва стає в рази смачнішою. Розкішно ця страва виглядатиме на святковому столі. Не гріх нею і в будні потішити своїх рідних.
Запечений стейк лосося з рисом та овочами: інгредієнти
- стейк лосося – 280 г;
- лимонний сік – 2 чайні ложки;
- приправа для риби – 1 чайна ложка;
- мікс заморожених овочів – 200 г;
- цибуля ріпчаста (невелика) – 1 шт;
- печериці – 3-4 шт:
- відварений рис – 1 склянка;
- помідори (невеликі) – 3-4 шт;
- сіль, перець – до смаку;
- олія для тушкування овочів
Запечений стейк лосося з рисом та овочами: технологія приготування
Стейк лосося миємо, просушуємо серветками.
Для маринування стейка скористаємося готовою приправою для риби. Якщо в приправі немає солі, то рибу треба посолити, збризнути лимонним соком і посипати приправою з двох боків.
Стейк ставимо в холодильник. Хай маринується.
Тим часом готуємо овочі. Печериці миємо, чистимо і нарізаємо пластинками.
Цибулю ріжемо на дрібненькі кусочки.
Розігріваємо в сковорідці олію, перекладаємо цибулю. Як тільки вона зм’якне, викладаємо в сковорідку овочі.
Через кілька хвилин додаємо порізані печериці. Трішки підсолюємо і перчимо, перемішуємо , зменшуємо вогонь і накриваємо сковорідку кришкою. Час від часу відкриваємо і поперемішуємо. Печериці зм’якли і змінили колір, вони вже майже готові. Пробуємо овочеву суміш на смак. При потребі досолюємо і доперчуємо.
Форму для запікання вистелюємо папером для випічки. Змазуємо її оливковою олією.
Викладаємо в форму відварений рис. Зверху на рис – овочеву суміш.
А на овочі – замаринований стейк.
Нарізаємо помідори тоненькими шматочками і викладаємо їх на стейк. Зверху – кілька гілочок зеленого кропу.
Прикриваємо рибу шматком паперу для запікання. Розігріваємо духовку до 180 градусів і ставимо форму з рибою запікатися. Через 15-20 хвилин виймаємо рибу з духовки.
Аромат божественний. Перекладаємо запечений стейк лосося з рисом та овочами на тарілку. З нетерпінням чекаємо, що, трохи страва вистигла. Ділимо запечений стейк лосося з рисом та овочами на дві порції. Нарешті можна спробувати – смак фантастичний!!!! Додаємо до ссновної страви овочевий салат і насолоджуємося чудовою стравою!