Як на мене, ребра з картоплею в рукаві – універсальна страва. Її можна подати до столу і в свята, і в будні. Приготування не займає багато часу і не потребує якогось особливого кулінарного досвіду.
Запечені ребра з картоплею в рукаві можуть мати різний смак. Все залежить від того, яке виберемо м’ясо та приправи. М’ясо може бути любе: телятина, свинина, баранина.
Як приготувати запечені ребра з картоплею в рукаві
Інгредієнти:
– ребра телячі разом з грудинкою – 1,5 кг;
– картопля – 1 кг;
– цибуля – 2-3 штуки;
– кілька зубків часнику;
– соєвий соус – 2 ст. ложки;
– перець чорний, червоний, сіль до смаку;
– приправа «Прованські трави»;
– приправа до картоплі;
– кілька ложок оливкової або соняшникової олії;
– гілочка розмарину;
– кулінарний рукав
Запечені ребра з картоплею в рукаві: технологія приготування
Телячі ребра разом з грудинкою ділимо на порційні куски. Гарно їх миємо і підсушуємо паперовими серветками.
Складаємо ребра в миску. Додаємо до них соєвий соус, мелений перець червоний і чорний, приправу «Італійські трави», сіль до смаку.
Чистимо цибулю від лушпиння, миємо і збиваємо блендером до стану пюре.
Додаємо цибуляне пюре до ребер.
Все гарно все вимішуємо. Залишаємо ребра на кілька годин маринуватися.
Чистимо картоплю, миємо і ділимо на четвертинки. Додаємо до картоплі сіль, перець, приправу, розчавлений в часникодавці часник, 1-2 ложки олії.
Картоплю перемішуємо і викладаємо шаром в кулінарний рукав, який попередньо розмістили на деко для запікання.
Зверху на картоплю викладаємо мариновані ребра, а на ребра – гілочку розмарину.
Закриваємо кінці рукава і поміщаємо деко в добре розігріту духовку.
Запікаємо ребра в духовці 45 хвилин при температурі 200 градусів. Далі розрізаємо рука , розсуваємо плівку в різні боки і допікаємо ребра з картоплею ще 10-15 хвилин, щоб утворилася рум’яна кірочка.
Викладаємо запечені ребра з картоплею на тарілку і подаємо до столу.
Квашені огірочки, помідори чи капуста, салат із свіжих овочів чудово доповнять цю ароматну страву.