Ні для кого не секрет, що форель надзвичайно смачна риба. Недарма її називають королівською рибою. Але є одна умова – її треба правильно приготувати, щоб не втратити смак самої риби.
В форелі є такі ж корисні елементи, як в лососі і сьомзі, але вона не така калорійна. Тому її сміло можна рекомендувати всім, хто рахує калорії.
Тож приготуємо сьогодні форель за найпростішим рецептом і щоб повністю розкрити її ніжний смак – запечемо в духовці.
Запечена форель: інгредієнти
- форель – 2 шт;
- лимон – 1 шт;
- цедра лимона – 1 чайна ложка (з гіркою);
- сік лимона – 1 чайна ложка;
- оливкова олія – 1 столова ложка;
- часник – 2 зубки;
- сіль, перець чорний мелений за смаком;
- дві невеличкі гілочки розмарину або чебрецю;
- оливкова олія для смаження.
Запечена форель: технологічний процес
Форель чистимо від луски, видаляємо зябра та нутрощі. Добре промиваємо в воді і обсушуємо паперовим рушником.
Далі готуємо маринад. В мисочку витискаємо часникодавкою часник, додаємо натерту цедру лимона Стараємося її натерти так, щоб не попадала біла частина шкірки, бо від неї цедра гірчить. Додаємо вичавлений лимонний сік, оливкову олію, сіль, перець. Все добре перемішуємо.
Робимо надрізи на тушці з обох сторін. Натираємо рибу цією сумішшю зверху і зсередини. І залишаємо маринуватися 15-20 хвилин.
Форму для запікання застеляємо пергаментним папером, щедро змазуємо оливковою олією і викладаємо форель. В черевце кожної риби вкладаємо по гілочці розмарину або чебрецю. Якщо вам не подобається аромат цих рослин, можна їх проігнорувати.
Розігріваємо духовку до 200 градусів і запікаємо в ній рибу 20-25 хdилин.
Викладаємо рибу на тарілку, виймаємо ароматні гілочки, доповнюємо улюбленими овочами і насолоджуємося смаком.