Варіації на тему: горохове пюре з грибами

горохове пюре з грибамиПриготування пісних страв часом відкриває очі на використання звичних продуктів, які в поєднанні  часом дають зовсім несподіваний смак.

Ну що можна цікавого приготувати з сухого гороху? Звичайно – горохову зупу, горохове пюре. З зупкою в все зрозуміло ми вже її варили, а от пюре? Що ж пригодуємо його так, щоб його смак був дещо інший – з грибами.

Про користь і шкоду гороху

Як не дивно, але варений горох набагато корисніший, ніж рис та, навіть, гречка, не кажучи вже про макарони. Великий вміст білка робить горох повноцінним замінником м’яса. Крім білка, горох багатий мікроелементами та вітамінами. Залізо та йод, які є в ньому, а також магній, кальцій та калій, корисні при профілактиці захворювань щитовидної залози, нервової системи, серця та при недокрів’ї.

Але тим, хто має проблеми з суглобами, особливо, якщо суглоби уражені подагрою, вживання гороху слід обмежити. Бо горох, так само, як і квасоля, багатий пуринами. Ці речовини сприяють утворенню сечової кислоти, солі якої накопичуються суглобах.

Горохове пюре з грибами

Інгредієнти:

  • сухий горох – 2 склянки;
  • цибуля середнього розміру – 2 шт;
  • печериці – 300 г;
  • сіль, мелений перець червоний та чорний до смаку;
  • олія для смаження.

Як приготувати горохове пюре з грибами

Промиваємо сухий горох в холодній воді.

горохове пюре з грибами

Перекладаємо його в баняк і заливаємо 3 склянками кип’ятку. Солимо і варимо до готовності. При необхідності час від часу доливаємо воду.

Коли горох звариться, даємо можливість воді повністю випаруватись, щоб його консистенція стала густою.

Далі збиваємо горохове пюре блендером до однорідного стану.

горохове пюре з грибами

Одночасно додаємо до горохового пюре мелений чорний та червоний перець і сіль.

горохове пюре з грибами

Поки горох варився, ми підготували гриби. Якщо маєте намір використати сухі білі гриби, їх вартує попередньо замочити, а пізніше зварити.

В даному випадку були використані печериці. Потрібно сказати, що смак горохового пюре з білими грибами буде відрізнятися від смаку горохового пюре з печерицями.

Отже беремося за печериці: знімаємо з них шкірку і нарізаємо пластинками.

горохове пюре з грибами

Почищену цибулю подрібнюємо і разом з порізаними печерицями перекладаємо на сковорідку з розігрітою олією. Олії не шкодуємо, бо іншого жиру до горохового пюре додавати не будемо.

горохове пюре з грибами

Гриби з цибулею тушкуємо до тих пір, поки цибулька не стане золотистого кольору.

Перекладаємо засмажку з грибами до горохового пюре, все гарно перемішуємо. Викладаємо горохове пюре на тарілку і подаємо до столу.

горохове пюре з грибами

Горохове пюре з грибами гарно смакує з вітамінним овочевим салатом, маринованими помідорами або огірочками.

Смачного!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.