Пропоную вам свій фірмовий рецепт – риба тушкована в овочах. Ця страва готується швидко, ідеально підходить на всі випадки життя.
Про користь риби багато говорити не буду. Риба, особливо морська, повинна бути в меню кожного – дорослого і дитини, здорової людини і хворої. Не рекомендується риба тільки тим, у кого алергія на морепродукти.
Тушкована риба в овочах
Інгредієнти:
– 0,5 кг риби прісноводної або морської;
– 2-3 морквини середніх розмірів;
– 2-3 цибулини середніх розмірів;
– 200 г консервованого горошку;
– 2-3 болгарські перці, заморожені або свіжі;
– 1 столова ложка лимонного соку;
– 150 г домашнього кетчупу або томатного соку з м’якоттю;
– приправа до риби, сіль, перець;
– кілька ложок оливкової олії.
Майстер-клас: риба тушкована з овочами
Цей рецепт підходить для приготування будь-якої риби – морської, прісноводної, свіжовиловленої, мороженої.
Рибу чистимо від луски, видаляємо голову і нутрощі, зрізаємо плавники. Тушку промиваємо в воді і розділяємо на філе. Розрізаємо філе на порційні шматки.
Риба буде набагато смачнішою, якщо її замаринувати – посолити, підкислити, поперчити. Скористаємося лимонним соком, сіллю і сумішшю перців або спеціальної приправою для риби.
В цьому маринаді риба повинна «відпочити» хоча б 30 хвилин.
Поки риба маринується, ми готуємо за цей час основні овочі – чистимо цибулю і моркву.
Моркву натираємо на терці. Цибулю подрібнюємо ножем.
На сковорідку з розігрітою олією викладаємо цибулю, моркву, перець болгарський, нарізаний смужками. Солимо, перчимо і тушкуємо до напівготовності.
Додаємо кетчуп або томатний сік з м’якоттю. А також зелений консервований горошок і продовжуємо тушкувати ще кілька хвилин.
Овочева суміш не повинна бути сухою. При необхідності можна до неї додати кілька ложок томатного соку або води.
Наступний крок – обсмажуємо рибу. У чисту сковорідку вливаємо оливкову або соняшникову олію. Поки олія розігрівається, обвалюємо шматочки риби в борошні і викладаємо їх на сковорідку.
Обсмажуємо рибу з обох сторін.
Підсмажені шматочки риби розкладаємо на вогнетривку тарілку або форму.
Зверху на рибу викладаємо шар тушкованих овочів.
Наступний крок – поміщаємо тарілку з рибою і овочами в духовку або мікрохвильову піч.
Тушкована риба з овочами в мікрохвильовій печі готується 8 хвилин на максимальній потужності.
Якщо ви віддаєте перевагу газовій або електричній духовці, мліти там риба з овочами повинна при температурі 200 градусів 20-30 хвилин.
Овочі, в яких тушкуємо рибу, люблю змінювати за своїм бажанням. Іноді додаю до моркви і цибулі гриби, консервовану кукурудзу. Овочів в цій страві ніколи не буває забагато. Співвідношення всіх овочів міняю на свій розсуд. Риба тушкована в томаті з овочами дуже смачна як у гарячому, так і в холодному вигляді. Вона чудово поєднується з розсипчастим рисом.
Спробуйте приготувати тушковану рибу з овочами за цим рецептом, вам обов’язково вона сподобається.