Дуже люблю готувати спонтанно. Часом відкриваєш холодильник, оцінюєш його вміст і думаєш: що з цього всього накалапішкати, якщо він в майже порожній…
Так було і цього разу. Кусок гарбуза, тарілочка вареного рису, ще деякі продукти, які в піст поза законом. Тим не менше сніданок вийшов дуже смачний. Не вірите? Ділюся ідеєю.
Солодка гарбузова каша
Інгредієнти:
– 2 скибки гарбуза;
– 2 склянки вареного рису;
– жменя родзинків;
– жменя горіхів;
– 1ст. ложка меду;
– 1 ст. ложка цукру;
– ванільний цукор – до смаку.
Солодка гарбузова каша: технологія приготування
Ось такий чудовий кусок гарбуза спрезентувала мені товаришка.
Відрізаємо від нього дві скибки. Ріжемо їх на дрібні шматочки.
Перекладаємо в баняк і заливаємо гарбузові шматочки невеликою кількістю киплячої води. Так, щоб вона покрила гарбуз. Додаємо цукор і варимо 15 хвилин.
Поки гарбуз вариться, заливаємо родзинки гарячою водою, щоб вони розм’якли і набухли.
Почищені горіхи подрібнюємо на кусочки.
В баняк до гарбуза всипаємо зварений рис, перемішуємо.
Додаємо до смаку ванільний цукор та родзинки.
Все гарно перемішуємо. Викладаємо на тарілку, поливаємо зверху медом і посипаємо подрібненими горіхами.
Все, солодка гарбузова каша готова.
І треба сказати, що дуже смачна.