Смажені баклажани з перцем

Смажені баклажани з перцемСмажені баклажани з перцем – страва, яка готується на «раз-два». Смакує як гаряча, так і холодна. Вона може бути і салатом, і гарніром до м’яса.

Лінь – це не завжди погано

Дуже часто у мене на столі страви виникають спонтанно. І ця спонтанність проявляється або через якесь внутрішнє розслаблення, яке в народі називають лінь, або через банальну нестачу часу.

 Цього разу ці два фактори об’єдналися. Треба було швиденько щось приготувати їсти, а в холодильнику окрім вареників нічого смачного не помітила. Але вареники вже були на вечерю. І знову їх їсти зовсім не хотілося.

Ага, саме час вибридати з їдою. Мій погляд вперся в баклажани, які як сиротинки, уже тиждень там, м’яко кажучи, валялись. Буває так – купиш, плануєш з них щось приготувати, і не складається.

 Вони ще, на щастя мали цілком притомний вид. Кинуло оком що ще є, побачила цибулю і кілька невеличких болгарських перчиків.

Смажені баклажани з перцем

По ходу п’єси почалися експерименти. Які завершилися дуже смачною стравою, як сказала би моя мама, – «куверґесом». Так вона називала все те, що подібне було на якусь незрозумілу мішанину. Цікаво, чи знайоме вам це слово?

Смажені баклажани з перцем

Це така передісторія. Назвала я цю страву – смажені баклажани з перцем. Бо це якось більш-менш зрозуміло всім.

Смажені баклажани з перцем: інгредієнти

  • баклажани – 2-3 шт. середнього розміру;
  • перець болгарський – 3-4 шт. (невеликі);
  • цибуля – 1 шт. (велика або 2 менші);
  • часник – 2-3 зубки;
  • зелень –базиліку або петрушки;
  • сухі італійські трави – 1 чайна ложка;
  •  сіль, чорний мелений перець – до смаку:
  •  олія для смаження – кілька ложок.

Як ви зрозуміли – кількість інгредієнтів довільна. Болгарський перець варто брати м’ясистий

З вказаної кількості виходить дві великі порції смачної страви.

Смажені баклажани з перцем: технологія приготування

Баклажани миємо, обрізаємо кінчики і ділимо навпіл. Кожну половинку вертикально розрізаємо на шість частинок.

Складаємо в миску і щедро посипаємо сіллю. Перемішуємо і залишаємо на пів години, щоб разом з соком випустили гіркоту.

Смажені баклажани з перцем

Тим часом помитий перець розрізаємо на великі шматки.

Смажені баклажани з перцем

Цибулю ріжемо півкільцями.

Смажені баклажани з перцем

Коли баклажани пустили сік, легенько відтискаємо їх і промиваємо в воді.

На розігріту сковорідку з олією викладаємо баклажани і обсмажуємо їх з кожного боку  до золотистого кольору. Виймаємо баклажани на тарілку

Смажені баклажани з перцем

Доливаємо в сковорідку ще олії і, постійно помішуючи, смажимо перець з обох сторін, щоб він зм’як.

Смажені баклажани з перцем

Далі до перцю додаємо порізану цибулю і, постійно помішуючи, продовжуємо смажити.

Смажені баклажани з перцем

Цибуля повинна добре зм’якнути, але не підгоріти. Трохи солимо і посипаємо меленим перцем.

Смажені баклажани з перцем

Коли цибуля і перець будуть у відповідній кондиції, повертаємо в сковорідку баклажани.

Смажені баклажани з перцем

На легенькому вогні, посипавши овочі подрібненим часником, порізаним базиліком і «Італійськими травами», тушкуємо ще 1-2 хвилини.

Якщо базиліку немає, можна притрусити зеленою петрушкою.

Далі накриваємо сковорідку кришкою і вимикаємо вогонь. Хай страва постоїть і набереться аромату.

Подаємо до столу з тим, що смакує – з запеченим курячим філе або з картопляним пюре, або просто з окрайцем хліба.

Смажені баклажани з перцем

Хочу сказати, що на наступний день холодними вони були ще смачніші. Тобто можна використовувати як такий собі закусочний салат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.