Хочу запропонувати надзвичайно корисний та смачний салат з авокадо, тунцем, помідорами та мікрозеленню. Це страва не тільки для справжніх гурманів, але й для тих, хто дбає про своє здоров’я.
Користь цього салату в поліненасичених жирних кислотах , які є в авокадо, в тунці та в оливковій олії. Помідори, лимон та мікрозелень поповнять вітамінні запаси організму. А решта інгредієнтів надають салату вишуканого смаку.

Готується салат з авокадо, тунцем та мікрозеленню дуже швидко. Гарний яскравий вигляд не дасть йому можливості залишитись непоміченим на столі. Тому ідеальне смакове поєднання всіх компонентів обов’язково оцінять.
Салат з авокадо, тунцем та мікрозеленню: інгредієнти
- тунець консервований – 100 г;
- авокадо – 1 шт;
- помідори ( дрібні) – 5 шт;
- мікрозелень соняшника – 1 жменя;
- консервована кукурудза – 3 столові ложки;
- цибуля ріпчаста (невелика) – 1 шт;
- зелена цибуля та кріп – по кілька гілочок;
- сік з половинки лимона;
- гірчиця з зернятами – 2 чайні ложки;
- олія оливкова – 1 столова ложка;
- сіль перець чорний мелений – до смаку.
Салат з авокадо, тунцем та мікрозеленню: технологія приготування
Перш за все, готуємо для салату заправку. Нарізаємо цибулю дрібненькими кубиками і перекладаємо у невеличку мисочку.

Цибулю посипаємо дрібкою солі, цукру і скроплюємо соком половинки лимона. Добре переминаємо цибулю, щоб вона випустила сік. Цибуля від цього стане більш лагідною і смачною. Тепер додаємо гірчицю з зернятами, оливкову олію, і мелений чорний перець. Все перемішуємо і залишаємо. Хай цибуля маринується.

Авокадо розрізаємо навпіл, виймає кісточку, знімаємо шкірку.

Нарізаємо авокадо невеличкими кубиками.

Помідори миємо і також ріжемо на шматочки. Якщо помідори великі, нарізаємо кубиками.

Подрібнюємо зелену цибулю та кріп.

Викладаємо в тарілку порізане авокадо, консервовану кукурудзу та шматочки тунця разом з олією. Якщо тунець несолоний, трохи підсолюємо.

Додаємо приготовану заправку з цибулі, олії та гірчиці.

Далі йдуть порізані помідори та зелена цибуля. Акуратно все перемішуємо.

Посипаємо зверху мікрозеленню соняшника. Знову акуратно перемішуємо. При потребі солимо і перчим.

Зрештою, можна використати любу мікрозелень, просто буде інший відтінок смаку. Якщо мікрозелені немає, можна обійтися і без неї.

Смачного!!!!