Домашній кисломолочний сир – то такий універсальний продукт, з якого можна приготувати тисячу і одну страву. Безумовно, найчастіше з сиру готуємо сирники солодкі з апетитним соусом-поливкою. Це дуже смачно.
Але сьогодні мене є забаганка – приготувати сирники з зеленцем – молодим кропиком, цибулькою та петрушкою, приправивши їх гострим перчиком.
Готуємо сирники з зеленню
Інгредієнти:
– 200 г сиру;
– 1 яйце;
– 2 ст. ложки борошна;
– 1-2 ст. ложки манної крупи;
– ½ ч. ложки соди;
– дрібка солі;
– дрібка чорного та червоного гострого перцю до смаку;
– пучок зелені петрушки, кропу, цибулі;
– олія для смаження.
Сирники з зеленню: технологія приготування
Як вибирати сир для сирників можна знайти тут.
Викладаємо сир в миску, додаємо сіль, мелений перець червоний та чорний, яйце і розтираємо в однорідну масу.
Всипаємо до сирної маси манку , ще раз перемішуємо і відставляємо на пів години, щоб манка ввібрала в себе вологу.
Поки сирна маса відпочиває, готуємо зеленець – кріп, цибульку, петрушку. Промиваємо, струшуємо воду і обсушуємо серветками.
Далі зелень дрібненько нарізаємо.
Додаємо її до сирної маси, досипаємо борошно та соду, все ретельно перемішуємо. Готова маса не повинна надто сильно липнути до рук.
Формуємо з сирного тіста невеличкі кульки, обвалюємо їх в борошні, максимально сплющуємо між долонями.
Смажимо сирники з зеленцем на сковороді з добре розігрітою олією. Вогонь слабенький, щоб сирники просмажилися.
Подаємо до столу з сметаною. Смачного!!!