Літо, полуничний сезон у розпалі. Прийшла пора готувати полуничне варення. Хоча існує багато варіантів його приготування, я пропоную вам швидке полуничне варення. Його перевага в тому, що готується це полуничне варення в один прийом в мікрохвильовій печі, а витрата цукру в два рази менша.
Перевага приготування швидкого полуничного варення
Швидке полуничне варення яскравого червоного кольору, ароматне, з приємною кислинкою. Традиційне полуничне варення готують, як правило, 2-3 дні з доволі великою кількістю цукру. В результаті варення виходить дуже солодким, втрачає свій аромат. Нерідко в процесі приготування ягоди розварюються і варення не має привабливого вигляду. Швидке полуничне варення цих недоліків не має.
Швидке полуничне варення в мікрохвильовій печі
Інгредієнти:
– полуниця – 1кг;
– цукор-пісок – 400 г;
– кислота лимонна – 1/3 чайних ложки.
Майстер-клас: швидке полуничне варення
1. Ягіди промиваємо в проточній воді. Видаляємо чашолистки. А не навпаки, інакше полуниця втратить сік і набере зайвої води, варення вийде рідким.
2. Засипавши полуницю цукром, залишаємо її на декілька годин.
3. Нам знадобляться 2 стерильні банки і кришки. Для цього у чисті банки вливаємо по столовій ложці води в кожну і стерилізуємо в мікрохвильовій печі 6 хвилин при потужності 800 Вт. Кришки і ложку кип’ятимо в банячку 10-15 хв.
4. Як тільки полуниця дасть сік, а цукор в нім розчиниться, додаємо лимонну кислоту і акуратно перемішуємо. Після цього перекладаємо ягоди у вогнетривку посуду і поміщаємо в мікрохвильову піч. Виставляємо режим: потужність – 800 Вт, час – 10 хвилин.
5. Стерильною ложкою розкладаємо варення у банки. Банки прикриваємо листком паперу, щоб воно нерозхлюпалося. Поміщаємо банки з варенням ще хвилин на п’ять в
мікрохвильову піч. Режим 800Вт.
6. Закриваємо банки герметичними кришками, перевертаємо “вверх ногами” і залишаємо вистигати.
Швидке полуничне варення – готове. Якщо ви любите солодше полуничне варення, кількість цукру можна збільшити. І ще одна порада: ягоди краще збирати в суху погоду і промивати в воді швидко. Тоді варення буде густішим.