Секрети старого записника — яблучно-шоколадний торт

Яблучно шоколадний тортПриготуйте яблучно-шоколадний торт, смаком якого ви будете приємно здивовані. Готується він  з простих і дуже доступних складників, які в поєднанні дають дуже оригінальний і несподіваний смак.

 

 

Цей цікавий рецепт яблучно-шоколадного торта я розкопала в старому маминому записнику. Рецепт здивував мене недорогими складниками, простотою  приготування і мінімальною затратою часу на це.  Смаком торта також була здивована – поєднання делікатного крухого тіста, яблук та шоколаду викликав смакову ейфорію.  Одним словом – рекомендую!

Яблучно-шоколадний торт: інгредієнти

Кількість продуктів розрахована на тортівницю діаметром 25 см.

Тісто

  • борошно – 400г;
  • цукор – 100 г;
  • масло ( маргарин) – 250 г;
  • розпушувач для тіста – 1 чайна ложка з гіркою;
  • жовток – 1шт.

Начинка:

  • кисло-солодкі яблука (почищені) – 1 кг;
  • горіхи мелені – 1 склянка;
  • жовтки – 4 шт;
  • цукор – 150-200 г;
  • ванільний цукор – 1 пачечка;
  • какао – 2 столові ложки;
  • шоколадна глазур для поливки торта.

Яблучно-шоколадний торт: технологія приготування

М’яке масло перебиваємо з жовтком і цукром.

Яблучно-шоколадний торт

Додаємо борошно, яке попередньо змішали з розпушувачем для тіста. Тісто  добре вимісити руками. За консистенцією воно повинно бути пластичним і податливим. Якщо тісто надто туге, а це залежить від борошна, додаємо ложку сметани. Формуємо колобок

Яблучно-шоколадний торт

і ставимо його, прикривши харчовою плівкою, на 1-2 години в холодильник. Можна залишити на ніч.

Поки тісто в холодильнику, готуємо начинку.

Кілька слів про яблука. Вибираємо кисло-солодкі, нетверді. Ідеально підходять ранет шарий, ранет Симиренка, кобацька синька.

Яблука миємо, чистимо від шкірки. Далі яблука тремо на буряковій терці і відтискаємо сік. Сік можна з задоволенням випити, а відтиснуті яблука перекладаємо в миску.

Яблучно-шоколадний торт

Розділяємо білки і жовтки.  Міксером збиваємо жовтки з цукром, щоб цукор розчинився,

Яблучно-шоколадний торт

додаємо какао. Вимішуємо все до однорідного кольору.

Яблучно-шоколадний торт

Перекладаємо в миску до яблучної суміші. Додаємо подрібнені горіхи, ванільний цукор. Все добре перемішуємо.

Яблучно-шоколадний торт

Міксером збиваємо білки до пишної маси, щоб утворилися піки.

Яблучно-шоколадний торт

Ложкою дуже акуратно вмішуємо білки в яблучну суміш.

Яблучно-шоколадний торт

Виймаємо тісто з холодильника. Ділимо його на 3 частини.  Тортівницю вистеляємо пергаментним папером для випічки. Беремо 2 частини тіста, викладаємо його в тортівницю і пальцями формуємо дно і боки, утворивши такий собі кошичок з тіста.

Яблучно-шоколадний торт

Перекладаємо шоколадно-яблучну суміш в цей кошичок.

Яблучно-шоколадний торт

Ту частину тіста, що залишилася, розтачуємо і вирізаємо з нього круг діаметром тортівниці. Перекладаємо круг з тіста зверху на шар яблучно-шоколадної маси і пальцями щільно защипуючи, з’єднуємо його з бортиками тіста в тортівниці.

Прогріваємо духовку до 180 градусів, поміщаємо в неї торт і випікаємо   40-45 хвилин. Тісто повинно гарно зарум’янитися.

Яблучно-шоколадний торт

Охолоджений торт покриваємо зверху шоколадною глазур’ю. Я скористалася готовою.

Яблучно-шоколадний торт

Прикрашаємо торт за своїм бажанням.

 ґґґґяблучно-шоколадний торт Яблучно-шоколадний торт вийшов дуже смачний, тому рекомендую його спекти

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *