Авокадо – доволі цікавий плід, який гарно поєднується в салатах з різними овочами. Але він має певні особливості, про які варто знати. Як приклад, ідеальне поєднання суладових в Салаті з авокадо Ням-ням, який пропоную приготувати.
Останнім часом я дуже полюбила авокадо. Практично кожного дня він є в моєму раціоні – в салаті або в намазці на млинець чи хліб. Але ж нецікаво їсти одне і те кожного дня. Тому почала експериментувати. Найчастіше салати у мене виходять спонтанно, з того, що є в холодильнику. Але авокадо – дуже особливий плід, тому, компонуючи черговий салат чи намазку, необхідно врахувати ці особливості.
З чим поєднується авокадо
В попередньому дописі про властивості авокадо, я вже писала, що в ньому є велика кількість рослинних жирів – до 80% калорій припадає на тільки жир. Тому в салат з авокадо немає потреби додавати ні майонезу, ні сметани. Хіба трохи рослинної олії, найкраще – оливкової. Якщо готуємо фруктово-ягідний салат, його можна заправити натуральним йогуртом.
Отже, підводимо підсумки:
– оскільки жир гарно поєднується з білками та вуглеводами, додаємо в салат продукти багаті рослинною клітковиною та легкозасвоюваним білком;
– враховуючи те, що авокадо в 10-15 разів збільшує засвоюваність продуктів з вмістом бета-каротину, варто до салату додавати моркву, помідори, червоний болгарський перець, гарбуз, буряк.
Ніби всю теорію виклала, а тепер до справи – розберемося як приготувати салат з авокадо Ням-ням.
Як приготувати Салат з авокадо Ням-ням: інгредієнти
Заглянувши вранці до холодильника, знайшла там половинку авокадо, пекінську капусту, морквинку і кусок копченої курки – можна приготувати салат! Таки приготувала і з легкої руки моєї знайомої назвала Салат з авокадо Ням-ням.
Інгредієнти:
– авокадо – 1/2 плода;
– пекінська капуста – 1/ 2 невеликого качана;
– копчена курятина – 50г (більше не зашкодить);
– невеличка цибулинка – 1 шт;
– невеличка морква -1 шт;
– лимонний сік – 1-2 чайні ложки;
– оливкова олія – 1 ст. ложка;
– сіль, перець – до смаку.
Салат з авокадо Ням-ням: технологія приготування
Чистимо цибулинку, миємо її і дрібнесенько нарізаємо.
Скроплюємо подрібнену цибульку лимонним соком, додаємо дрібку солі та цукру. Все перемішуємо і залишаємо, хай цибуля підмаринується і втратить свій специфічний присмак.
Половинку качана пекінської капусти нарізаємо тоненькими смужечками.
Почищену і помиту моркву натираємо на терці, на тій частині, що від сиру.
Курятину ріжемо невеличкими шматочками.
Половинку авокадо відділяємо від шкірки,
подрібнюємо на невеличкі шматочки.
Всі інгредієнти складаємо в тарілку,
перемішуємо, додаємо сіль, перець, ложечку лимонного соку, оливкову олію.
Все, Салат з авокадо Ням-ням готовий!
Експериментуйте та діліться своїми враженнями. Смачного!