Печиво Хусточки смакує і дорослим, і дітям. Готують його з невеликої кількості інгредієнтів практично з того, що є на кожній кухні. Рецепт надзвичайно простий, недорогий, а смак дуже і дуже вишуканий. Хусточка, в прямому розумінні, тане в роті.
Часом дуже корисно переглядати старі зошити з кулінарними рецептами. Там завжди можна знайти щось таке смачне, про яке всі давно забули. Якось так склалося і з рецептом хусточок. Шукала я його давно, а він, можна сказати, лежав під самим носом – в старому записнику.
Печиво Хусточки: інгредієнти
- борошно пшеничне – 0,5 кг
- масло вершкове (маргарин) – 250 г;
- сметана – ½ склянки;
- яйця – 3 шт;
- цукор 100 г;
- оцет столовий – ½ чайної ложки;
- родзинки – 100 г
- дрібка солі;
- цукор-пудра для посипки – 2 столові ложки.
Печиво Хусточки: технологія приготування
Масло або маргарин виймаємо з холодильника, щоб воно розм’якло. Білки відділяємо від жовтків дуже акуратно, щоб жовток не попав до білка. В миску складаємо порізане кусочками масло (маргарин), борошно, жовтки, оцет, дрібку солі, сметану, жовтки.
Замішуємо Тісто виходить дуже м’яким і пластичним, легко розкатується до мінімальної товщини. Формуємо з тіста колобок, загортаємо в поліетилен і ставимо його в холодильник на дві години.
Поки тісто в холодильнику, займемося начинкою для печива. Родзинки промиваємо в холодній воді, заливаємо їх кип’ятком і залишаємо на 15 хвилин. Зливаємо воду і висушуємо родзинки серветкою. Міксером збиваємо білки,
поступово всипаючи до них цукор. Білки готові, якщо на них тримаються гострі піки. Додаємо до білків родзинки. Виймаємо тісто з холодильника ділимо навпіл. Одну половину в холодильник, з другою починаємо працювати.
Коли закінчимо з першою половиною тіста, беремося за другу. Формуємо ковбаску і нарізаємо її на шматочки. Кожний шматочок розкатуємо дуже-дуже тоненько.
Щоб краї вийшли рівні, на тісто кладемо тарілочку і ножем обрізаємо зайве тісто. Діаметр моєї тарілочки 15 см.
На кожний кружечок тіста викладаємо столову ложку білкової начинки. Не старайтеся накладати її багато, бо підчас випікання піна збільшиться в об’ємі і хусточки здеформуються.
Складаємо кружечок тіста вдвоє і легенько пальцями притискаємо краї. Знову складаємо половинку вдвоє і знову притискаємо краї.
Викладаємо хустинки на деко, застелене пергаментним папером і ставимо випікатися в духовку, розігріту до 200 градусів на 10-15 хвилин.
Хустинки повинні ледь-ледь порожевіти. Гарячі Хустинки посипаємо цукровою пудрою. Все, смакота готова!
Частуйтеся!!!
P. S. Не менш смачні Хустинки, якщо до збитої білкової піни додати не родзинки, а порізані горіхи.