Печінковий торт – не тільки смачна страва, він ще і чудова окраса святкового столу. Він, як палочка-виручалочка, – готується швидко і завжди вдається.
Пропоную вам перевірений часом рецепт, за яким цю смакоту приготувати надзвичайно просто. Тільки потрібно тільки знати деякі нюанси, якими я з задоволенням поділюся.
В рецепт входять тільки здорові та корисні інгредієнти, тому цей торт спокійно можна давати навіть дітям.
Печінковий торт
Інгредієнти:
• Теляча або волова печінка – 600 г;
• Яйця – 3-4 шт;
• Молоко – 1/2 склянки;
• Борошно пшеничне – 3-4 столові ложки;
• Сіль – до смаку;
• Перець червоний і чорний мелений – до смаку;
• Олія рослинна для смаження;
Начинка для печінкового торта
• Майонез домашній – 400 мл
• Часник – 5-6 зубочків;
• Яйця – 2 штуки
Печінковий торт: технологія приготування
Приготування печінкового торта починається з правильної підготовки печінки. Якщо печінка теляча, її достатньо добре помити і зніти плівку. Волову печінку після зняття плівки і прожилок варто замочити на кілька годин в молоці. Це покращить її смак.
Печінку ріжемо на куски, додаємо до неї сіль та перець.
Чистимо цибулю, нарізаємо і блендером перетворюємо її в пюре. Скориставшись кухонним комбайном, мелемо печінку.
Одночасно додаємо цибуляне пюре, сирі яйця, розведене в молоці борошно. Перебиваємо все в однорідну масу.
Консистенція печінкового тіста повинна бути дещо густіша, ніж млинцеве тісто. Чим густіше буде тісто, тим товстішими вийдуть наші печінкові коржі.
Якщо немає кухонного комбайна, можна скористатися м’ясорубкою з дрібним ситечком, пропустивши печінку двічі.
Далі переходимо до смаження печінкових коржів. Нам необхідно підготувати 2 сковорідки. На кожну з них вливаємо 1-2 ложки олії, розігріваємо.
На одну сковорідку наливаємо печінкового тіста, розтягаємо його по сковорідці.
Смажимо одну сторону до тих пір, поки печінковий млинець зверху не стане тьмяним.
Тоді перекидаємо цей млинець на другу сковорідку і досмажуємо його.
Використовуємо другу сковорідку для того, щоб не перекидати млинець лопаткою, бо він має шанс поламатися. Зрештою, такий спосіб прискорює процес смаження печінкових млинців.
Для змащування печінкових коржів приготуємо «крем» з майонезу та подрібненого в часнику.
Звичайно, що ми скористаємося домашнім майонезом власного приготування, а не магазинним. Тоді цей печінковий торт без остраху можна давати дітям.
Перемазуємо цим «кремом» кожний корж, і верхній також.
Зверху посипаємо подрібненими на терці яйцями, звареними на твердо.
Ставимо печінковий торт на кілька годин в холодильник, а далі – на святковий стіл.
Смачного!!!