Оригінальний спосіб приготування сала

спосіб приготування салаСьогодні про користь сала не говорить тільки лінивий. Навіть лікарі, які лякали любителів сала високим холестерином, що провокує серцево-судинні захворювання, змінили свою думку. Але і з салом, так як із іншою смакотою, треба знати міру.
Приготувати сало можна різними способами: засолити, запекти, закоптити, зварити. Кожний спосіб приготування має свої переваги та недоліки. Пропоную вам спосіб, який недоліків немає.

 

Ідеальний спосіб приготування сала

Солене сало – надлишок солі, копчене – не надто корисно, варене в воді та запечене сало – багато втрачає в вазі, воно просто топиться.
Пропоную вам оригінальний спосіб приготування сала, при якому воно не втрачає вагу, зберігає аромат всіх спецій, чудово ріжеться на шматочки, а смак його дуже збалансований – ніжний і гострий одночасно. Весь процес приготування займе дуже мало часу. А безпосередня ваша участь в цьому процесі мінімальна. Одним словом — ідеальний спосіб приготування сала! Не вірите? Перевірте!
Між іншим — авторство рецепта собі не присвоюю, надибала на нього на просторах Інтернету. Опробувала і ділюся з вами!

Оригінальний спосіб приготування сала

Інгредієнти:
— шматок підчеревини – 1кг;
— сіль – 2 ст. ложки;
— перець червоний пекучий – ½ чайної ложки;
— червона паприка – 1/2 чайної ложки;
— лавровий листок – 2-3 шт;
— зернятка коріандру – 1 чайна ложка;
— чорний мелений перець – ½ чайної ложки;
— суміш сухих трав « Прованські трави» — 1/2чайної ложки;
— часник — 3-4 зубочки.

Оригінальний спосіб приготування сала: технологія

Вибираючи сало, перевагу варто віддати підчеревині, бо в ній сало перешароване з м’ясом. Шматок підчеревини потрібно промити в холодній воді. Шкірку гарно пошкребти ножем і ще раз добре промити в воді. Просушити шматок рушником і відставити.

спосіб приготування сала

Тим часом готуємо суміш солі і приправ. Зернятка коріандру розчавлюємо, Суміш перців мелемо, подрібнюємо лаврове листя, додаємо мелений червоний перець та паприку, сушені ароматні трави.

спосіб приготування сала

Вичавлюємо через прес часник. Все ретельно перемішуємо.

спосіб приготування сала
Розрізаємо сало на дві частини і натираємо шматки підготовленою сумішшю зі всіх сторін, втискаючи її в сало.

спосіб приготування сала
Відрізаємо від рукава для запікання кусок, який за розмірами більший від шматків сала. Ділимо цей кусок рукава вздовж на дві частини. На кожну частину викладаємо шматок сала. Щільно замотуємо в плівку і зав’язуємо кінці.


Відрізаємо ще один кусок рукава для запікання, але він має бути набагато довшим. Закладаємо в нього запаковані куски сала, максимально витискаємо повітря і дуже туго зав’язуємо.

спосіб приготування сала
Тепер наступає заключний етап. Перекладаємо рукав з салом в баняк і заливаємо водою так, щоб вузол був над поверхнею води. Бо вода не повинна попасти в середину рукава ні за яких умов.

спосіб приготування сала
Рукав з салом намагатиметься піднятися наверх, навіть перевернутися догори ногами. Щоб цього не сталося, можна придавити тягарцем. У мене роль тягарця виконали два важкі ножі.

спосіб приготування сала
Доводимо воду до кипіння, зменшуємо вогонь, щоб вода не надто активно булькала. .
Через годину виймаємо рукав з води, нехай вистигне. Звільняємо сало від упаковки і ставимо на годинку в холодильник, щоб затужавіло.

спосіб приготування сала
А далі подаємо до столу. Ароматне і ніжне, воно чудово смакує з гострим соусом тобаско і чорним хлібом. Не просто смачно, а дуже смачно!

 

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *