Якщо ви любите сирну випічку, варто звернути увагу на цей рецепт. Мармуровий сирник без тіста – вдале поєднання ніжної текстурі сиру та смаку шоколаду. Відсутність тіста зменшує його калорійність, тому шматочок мармурового сирника разом з філіжанкою кави можна навіть тим, хто дотримується дієти.
Приготування цього смачного сирника надзвичайно просте і не забере багато часу. Ідеальний варіант для тих, у кого на приготування їжі обмаль часу.
Мармуровий сирник: інгредієнти
– сир кисломолочний – 700 г;
– яйця – 4 шт;
– сметана – 3 ст. ложки;
– цукор – 1 склянка;
– борошно пшеничне – 3 ст. ложки;
– ванільний цукор – 10 г;
– какао-порошок – 3 ст. ложки;
– розпушувач – 1 чайна ложка (з гіркою)
Мармуровий сирник: технологія приготування
Для мармурового сирника беремо 700 г кисломолочного сиру. Він не повинен бути кислим і сухим, але і не мокрий.
Якщо я збираюся випікати сирник, я ставлю сир на кілька годин в морозилку, а потім розморожую. Після цього сир стає розсипчастим і його нема потреби довго розтирати.
Перебиваємо сир міксером.
Додаємо до нього сметану. Якщо сир сухуватий, можна додати ще одну ложку сметани.
В окрему чашу вбиваємо яйця, додаємо звичайний та ванільний цукор.
Збиваємо все міксером до густої піни. Цукор повинен розчинитися.
Вливаємо яєчно-цукрову суміш до сиру і знову змішуємо все міксером до однорідності.
Просіюємо пшеничне борошно разом з розпушувачем і всипаємо його сирно-яєчної суміші. Міксером на невеликих оборотах все разом добре вимішуємо.
Ділимо всю суміш на дві частини. До однієї з них додаємо какао і ложкою або міксером розмішуємо так, щоб не залишилося темних грудочок.
Деко, в якому будемо випікати сирник, вистеляємо антипргарним пергаметом і викладаємо почергово біле і темне тісто.
Вирівнюємо поверхню сирника, роблячи при цьому гарний мармуровий малюнок.
Перекладаємо деко в прогріту до 180 градусів духовку і випікаємо наш мармуровий сирник 50-60 хвилин.
Виймаємо сирник з духовки і залишаємо його до повного охолодження. Потім нарізаємо мармуровий сирник порційними шматочками і подаємо до смачної ароматної кави.
Ну що, друзі, смачного! Життя вдалося!!!