Якщо хочете здивувати своїх гостей оригінальною стравою, приготуйте м’ясні торбинки з грибами. Страва нескладна в приготуванні, з доступних інгредієнтів, вона під силу навіть кулінару-початківцю. Бо всі деталі приготування подані у вигляді МК з покроковими фото.
М’ясні торбинки з грибами, приготовані за цим рецептом, смачні тасоковиті. Вони стануть чудовою окрасою святкового столу.
М’ясні торбинки: інгредієнти
– куряче філе – 5 штук;
– цибуля ріпчаста – 1 штука;
– сир твердий – 50 г;
– гриби лісові або печериці – 200 г;
– сметана – 2 столові ложки;
– сіль, перець чорний, червоний мелений (або приправа для курятини);
– олія для смаження
М’ясні торбинки: технологія приготування
Помиті курячі філейки розрізаємо навпіл, вздовж філе. Для мішечка залишаємо нижню частину, а верхня, трохи «розтріпана», залишиться для салату зі спаржевою квасолею або для фаршу на пельмені чи каннеллоні .
Накриваємо підготоване філе харчовою плівкою і відбиваємо його молоточком з двох сторін, надаючи круглої форми.
Товщина повинна бути такою, щоб потім легко можна було сколоти зубочистками, але і щоб м’ясо не розповзалося.
Відбите філе солимо, посипаємо меленим чорним та червоним перцем, або готовою приправою для курятини.
Ніякими іншими ароматичними приправами користуватись не варто, щоб не заглушити смак грибів, якими будемо наповнювати торбинки. Можна підготувати м’ясо для мішечків з грибами заздалегідь, звечора. Грибову начинку також. Тоді на наступний день буде менше роботи.
М’ясні заготовки на торбинки складаємо один на рдин відправляємо в холодильник.
Тим часом беремося за гриби. У мене були сироїжки, бо зараз в розгарі грибний сезон. Можна скористатися печерицями або замороженими грибами. Дуже смачно виходить із сушеними білими грибами. Але їх залишимо на зиму.
Почищені гриби миємо, дрібно ріжемо і обварюємо 10 хвилин в підсоленій воді. Воду зливаємо.
Поки гриби варилися, дрібно посічену цибульку підтушковуємо на олії, щоб вона зм’якла.
Додаємо до цибулі гриби, помішуючи тушкуємо, десь хвилин 5.
Далі черга за сметаною. Гриби зі сметаною перемішуємо, солимо та перчимо до смаку і даємо волозі випаруватися.
Поки гриби вистигають, натираємо на терці сир і перемішуємо його з грибами. Пробуємо на смак, при необхідності досолюємо і доперчуємо.
Викладаємо начинку на м’ясо і зубочисткою по колу скріплюємо краї. Можна скористатися двома зубочистками.
Деко, в якому будемо запікати м’ясні торбинки з грибами, встелюємо фольгою з запасом, так, щоб фольгою можна було закрити верх страви. Наливаємо 2 ложки олії. Викладаємо в деко м»ясні торбинки з грибами.
Під торбинки можна покласти кружечки з цибулі, буде ще смачніше, та і торбинка не прихопиться знизу. Закриваємо торбинки фольгою зверху іставимо деко в прогріту до 180 градусів духовку на 30хв.
Далі відкриваємо духовку, розгортаємо повністю фольгу, поливаємо м’ясні торбинки соком, що виділився, і даємо можливість їм зарум’янитись. Переключаємо духовку на верхній нагрів , 5-7 хвилин цілком достатньо щоб м’ясні торбинки покрилися гарною засмагою. Але ще раз підкреслюю – час залежить від вашої духовки.
Виймаємо деко з духовки, забираємо зубочистки і переносимо цю неймовірно красиву смакоту до столу.
Будьте впевнені – гості достойно оцінять ваші старання!!!