Пропоную приготувати чудову літню зупку, сповнену енергією молодих овочів, серед яких головний герой – зелений горошок.
Молодий зелений горошок, солодкий і хрусткий, ніби створений природою, щоб додавати смаку та кольору літнім стравам.
Цвітна капуста, яскрава морквина, молода капуста, пахуча зелень кропу та петрушки гармонійно доповнять його.
Зупку можна приготувати на м’ясному бульйоні або на воді. Якщо готуємо на воді, ложка доброї сметани зробить літню зупку з молодим горошком ще смачнішою.
Зупка з зеленим горошком: інгредієнти
- горошок зелений молодий – 1 склянка;
- морква – 1 шт;
- цвітна капуста – невелике суцівіття;
- капуста білоголова – ¼ головки;
- цибуля – 1 шт;
- кілька зерен перцю духм’яного і чорного;
- лавровий лист – 1 шт;
- манка – 1 ст. ложка;
- бульйон або вода – 2 л;
- сметана – за бажанням;
- сіль та чорний мелений перець за смаком
Зупка з зеленим горошком: технологія приготування
Якщо зупа буде на м’ясному бульйоні, то, звичайно, спочатку готуємо його. У мене був шматок домашньої курки – філе. Для літнього варіанту зупи – саме те, що треба. Бульйон вийшов не жирний, але доволі насичений і ароматний.
Роботи небагато – м’ясо помити, покласти у чисту холодну воду, довести до кипіння, зняти піну.
Далі зменшити вогонь, покласти в баняк кілька зернин духм’яного і чорного перцю, почищену цибулину.
Смак бульйону буде кращим, якщо цибулину запекти на сухій пательні.
Варимо бульйон до поки не звариться м’ясо, підсолюємо.
А поки вариться бульйон, готуємо овочі.
Чистимо і миємо морКву, нарізаємо її кубиками. Можна і кружальцями, кому як подобається. Миємо цвітну капусту і розбираємо її на дрібненькі суцвіття.
Промиваємо в проточній воді зелений горошок.
Нарізаємо дрібненькими смужками шматок молодої капусти.
Чистимо і миємо картоплю, нарізаємо її кубиками.
Подрібнюємо зелень.
Коли м’ясо в бульйоні зварилося, виймаємо його.
Висипаємо в бульйон зелений горошок, хай вариться до майже до готовності.
Далі додаємо моркву і картоплю. За ними капусту білоголову і цвітну.
Поки овочі варяться , подрібнюємо м’ясо на дрібні шматочки і повертаємо його бульйон.
Додаємо лавровий листок і ложку манки. Манка дещо загустить зупку. Якщо хочете прозорої зупи, манку можна і не додавати.
При потребі солимо і перчимо. Як тільки овочі будуть зварені, додаємо до зупи подрібнену зелень.
Накриваємо баняк кришкою і залишаємо зупу на пів години, щоб розкрилися в ній смаки і аромати всіх компонентів.
Точно таким способом можна приготувати зупку з зеленим горошком на воді. Смак , звичайно, буде дещо іншим, але все одно буде смачно, особливо, якщо доповнити її ложкою доброї сметани.