Крім того, що ця страва дуже смачна, вона ще і готується надзвичайно швидко. Я б назвала їх не ліниві вареники, а швидкі вареники. Їх можна готувати в по-різному: або універсальні, або солодкі. Різниця тільки в кількості цукру, який ми додамо до тіста. Отже готуємо універсальні ліниві вареники.
Ліниві вареники: інгредієнти
– кисломолочний сир – 0,5 кг;
– яйця – 2шт;
– борошно пшеничне – 10 ст. ложок з гіркою;
– цукор – 1 ст. ложка;
– дрібка солі.
Смак лінивих вареників в великій мірі залежить від якості сиру. Сир не повинен бути кислим, бо вареники вийдуть несмачними. А ще – він повинен бути не надто сухим і не надто мокрим. Від цього залежить кількість борошна, яке ми будемо додавати до сиру. Якщо борошна буде забагато, в варениках не відчуватиметься сир.
Якщо ви бажаєте приготувати солодкі ліниві вареники, а такі вареники дуже смакують дітям, до сиру варто додати 3-4 столові ложки цукру, можна присмачити також і ванільним цукром.
Ліниві вареники: технологія приготування
Сир перекладаємо в миску, розминаємо його до однорідного стану.
Додаємо яйця, сіль, цукор.
Все добре перемішуємо.
Далі всипаємо борошно і замішуємо тісто.
Воно повинно відставати від рук. Якщо надто рідке, досипаємо борошна. За консистенцією тісто на ліниві вареники повинно бути доволі м’яким, податливим.
Посипаємо стільницю борошном, відрізаємо шматок тіста, викачуємо ковбаску.
Нарізаємо її на шматочки, товщиною 1,5-2 см.
Легенько обкачуємо кожний шматочок в борошні.
Перекладаємо ліниві вареники в підсолену киплячу воду, акуратно перемішуємо їх, щоб не прилипли до дна. Як тільки вареники піднімуться на поверхню, зменшуємо вогонь і варимо їх ще 1-2 хвилини.
Виймаємо ліниві вареники з води, перекладаємо на тарілку поливаємо сметаною та посипаємо подрібненою зеленню кропу.
Ще можна ліниві вареники подавати з підсмаженою цибулькою або шкварками.
Ці ж самі ліниві вареники можна подати з солодкою поливкою. До сметани додаємо цукор або змішуємо її з варенням. Можна використати перетерті фрукти, солодкий йогурт.
Зрештою , все те, що вам смакує.