Курячі шлуночки з грибами

 Курячі шлуночки з грибамиМожливо декому ця страва може здатися дивною і несмачною. Але, якщо ви її приготуєте хоча б один раз,  матимете змогу переконатися в цілком протилежному – курячі шлуночки з грибами дуже смачні. Та й готувати їх зовсім нескладно.

 

 

 Всі продукти , які входять до складу страви гарно поєднуються між собою і, як результат, маємо смачну, поживну і дуже ароматну страву.  Подавати її можна з картоплею, пастою, гречкою або рисом. Подану рецептуру можна змінювати за своїми смаковими вподобаннями.

Курячі шлуночки з грибами: інгредієнти

  • курячі шлуночки – 400 г;
  • печериці – 300 г;
  • цибуля – 2 шт;
  • морква – 1шт;
  • сметана – 4 столових ложки;
  • часник – 1 зубок;
  • приправа для курки – 1 чайна ложка;
  • перець чорний і духм’яний горошком – 4-5 шт;
  • лавровий лист – 1шт;
  • перець мелений чорний та червоний, сіль – до смаку;
  • зелень кропу та петрушки;
  • олія соняшникова – 2-3 ложки;

Курячі шлуночки з грибами: технологія приготування

Курячі шлуночки залити холодною водою, добре їх вимити, зняти внурішню шкірку і ще раз промити.

Курячі шлуночки з грибами

Якщо шлуночки від домашньої птиці, на них може бути достатньо жиру. Хто слідкує за своєю талією або холестерином, тоді жир варто зняти.

Далі шлуночки ріжемо на частинки: якщо великі – то на чотири, якщо малі – на дві.

Курячі шлуночки з грибами

Перекладаємо шлуночки в баняк, заливаємо холодною водою,

Курячі шлуночки з грибами

доводимо до кипіння, знімаємо піну, зменшуємо вогонь. Додаємо в баняк перець духм’яний та чорний горошком і лавровий листочок.  Залишаємо вариться до повної готовності.  Солимо.

Шлуночки домашньої птиці будуть готові через 1- 1,5 год.  Шлуночки з супермаркету приготуються набагато швидше – до години.

Поки шлуночки булькають в баняку, беремось за овочі. Почищену і помиту моркву натираємо на тертці, цибулю нарізаємо дрібним кубиком.

Курячі шлуночки з грибами

Печериці чистимо і нарізаємо тоненькими скибочками.

Курячі шлуночки з грибами

В сковорідку на розігріту олію викладаємо цибулю і моркву.

Курячі шлуночки з грибами

Трішки підтушуємо її і викладаємо зверху печериці.

Курячі шлуночки з грибами

Солимо, перчимо перемішуємо. Накриваємо кришкою, щоб печериці швидше зм’якли. Зменшуємо вогонь. Час від час   у знімаємо кришку і перемішуємо овочі. Як тільки печериці зм’якли, знімаємо сковорідку з вогню.

Зварені шлуночки виймаємо, зливаємо воду, в якій вони варилися, повертаємо їх в баняк. Туди ж перекладаємо тушковані овочі з грибами і доливаємо пів склянки води або курячого бульйону. Доводимо до кипіння.

Додаємо до шлуночків з грибами сметану і зубок розчавленого часника. Додаємо приправу для курки, при необхідності перець і сіль а також зубок розчавленого часника. На легенькому вогні тушкуємо кілька хвилин. Вимикаємо і посипаємо дрібно порізаною зеленню.

Курячі шлуночки з грибами

Все,  курячі шлуночки з грибами готові.

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.