Що ви готуєте на сніданок: бутерброди , кашу, омлет? Звичайно, все, що готується швиденько, бо зранку завжди не вистачає часу. Але в вихідний день можна приготувати щось цікаве , смачне та корисне, бо поспішати нікуди. Пропоную приготувати оригінальні кукурудзяні млинці з начинкою із авокадо.
Яка користь з кукурудзяні млинців з начинкою із авокадо
Кукурудзяне борошно моє багато корисних речовин, які вкрай необхідні нашому організму: залізо, кальцій, магній, вітаміни РР, В, D, А. Але найбільша перевага кукурудзяного борошна – в ньому відсутній глютен.З курудзяного борошна готують кукурудзяну кашу – кулешу, бануш.
А ми приготуємо млинці і доповнимо їх начинкою з авокадо.
І вийде страва не тільки смачна, але і надзвичайно корисна, бо авокадо – це скарбниця протеїнів, мікроелементів, корисних жирів і вітамінів.
Кукурудзяні млинці
Інгредієнти ( на дві порції):
– кукурудзяне борошно дуже мілкого помолу – 0,5 склянки;
– молоко – 0,5 склянки;
– яйце -1 шт;
– дрібка солі;
– рослинна олія – 1ст. ложка.
Висипаємо кукурудзяне борошно в миску
Додаємо до нього яйце, молоко, сіль та олію.
Розмішуємо до однорідного стану. Тісто повинно бути таким, як на звичайні млинці – воно повинно легко литися.
Відставляємо тісто на пів години, щоб воно настоялося. Після цього ще раз добре перемішуємо і приступаємо до випікання млинців.
Наливаємо тісто на розігріту сковорідку. Вогонь повинен бути не надто сильним, щоб млинець просмажився, а не підгорів.
Коли поверхня млинця стане матовою, акуратно перевертаємо його і смажимо з другої сторони.
Таким способом випікаємо два млинці.
Перекладаємо їх на тарілку і накриваємо другою. Бо поки ми будемо готувати начинку, вони підсохнуть.
Кукурудзяні млинці: начинка із авокадо і курятини. Варіант 1
Інгредієнти для двох млинців:
– авокадо – 1/2 шт;
– зелена цибуля – кілька стебел;
– варена курятииа – 50 г;
– сіль, перець червоний та чорний до смаку;
– сік лимона – 1 ч. ложки;
– оливкова олія – 1 ст. ложки
Помитий плід авокадо чистимо від шкірочки, нарізаємо дрібними шматочками
Помиту зелену цибульку дрібненько січемо.
Подрібнюємо шматок вареної курятини.
Змішуємо всі інгредієнти солимо, перчимо до смаку, скроплюємо лимонним соком в се перемішуємо.
Викладаємо суміш на половинку кукурудзяного млинця
накриваємо другою половинкою.
Млинець з начинкою із авокадо готовий до подачі на стіл.
Якщо ви полюбляєте рибу або з певних причин уникаєте м’яса, можна зробити інший варіант начинки.
Кукурудзяні млинці: начинка із авокадо з рибою. Варіант 2
Інгредієнти для двох млинців:
Начинка
– авокадо – ½ шт;
– зелена цибуля – 2-3 стебла;
– консервований тунець – 2-3 ст. ложки;
– сіль, перець червоний та чорний до смаку;
– сік лимона – 2 ч. ложки;
– оливкова олія – 2 ч. ложки
Змішуємо почищений і подрібнений плід авокадо з консервованим тунцем (може бути інша риба у власному соку або в олії), додаємо лимонний сік, цибулю, сіль та перець до смаку.
Якщо риба консервована в олії, більше олії до начинки додавати немає потребі. Якщо у власному соку – додати олію таки вартує.
Викладаємо на половинку млинця,
другою половинкою накриваємо.
Подаємо на стіл і насолоджуємося смаком! Одного такого млинця достатньо, щоб добре наїстися, бо авокадо має дуже високу калорійність.