Майже кожна господиня має свій «фірмовий» рецепт консервованих помідорів. Одна додає в маринад листя смородини або вишні, інша корінь хрону або суцвіття кропу, хтось цибулю або часник.
Список можна продовжити, бо кулінарні фантазії не мають меж. Але, якщо чесно, ці фантазії не завжди є доречні.
Я пропоную вам дуже простий рецепт консервованих помідорів. Маринад кисло-солодкий, в міру гострий. Консервовані помідори в кисло-солодкому маринадів дуже смачні. Раджу переконатися.
Ще одна перевага цього рецепту в тому, що всі інгредієнти подаються з розрахунку на однолітрову банку. Якщо ви консервуєте помідори в дволітровій банці, збільшуємо кількість інгредієнтів вдвоє, якщо в трилітровій – втроє. Якщо я зацікавила вас, почнемо.
Консервовані помідори в кисло-солодкому маринаді
Інгредієнти на однолітрову банку
– помідори середнього розміру;
– 2-3 зубки часнику;
– 2-3 горошини духмяного перцю;
– 4-5 горошин чорного перцю;
– ¾ ст. ложки солі;
– 1ст. ложка цукру;
– 1 лавровий листок;
– 1ст.ложка 9% оцту;
– 400мл води;
– невеличка гілочка селери.
Консервовані помідори в кисло-солодкому маринаді: технологія приготування
Вибираємо помідори ціленькі, достиглі. Миємо їх. На дно банки нарізаємо пластиночками часник, укладаємо зелень селери.
Помиті помідори укладаємо в чисті банки.
Далі беремося за маринад. Наливаємо воду в банячок, додаємо до неї перець чорний і духмяний, лавровий листок, сіль, цукор. Якщо полюбляєте помідори з перчинкою, можна додати кусочок болгарського перцю, можна і перцю чилі. Це вже на любителя.
Доводимо воду зі спеціями до кипіння, хай покипить 15 хвилин. Додаємо оцет. Кисло-солодкий маринад готовий.
Заливаємо помідори в банці маринадом,
накриваємо кришкою і стерилізуємо в 10 хвилин. Після стерилізації герметично закриваємо, перевіряємо герметичність і залишаємо охолоджуватись.
Помідори в кисло-солодкому маринаді готові.