А давайте приготуємо ябчанку!

як приготувати ябчанкуСьогодні хочу поділитися рецептом ябчанки – холодної фруктової зупки, ідеальної страви для літнього меню.

Її можна подавати до столу і на сніданок, і на обід , і на вечерю. А ще варто готувати ябчанку дітям, коли літня спека позбавляє їх апетиту.

З назви страви зрозуміло, що основною складовою цієї зупки є яблука. Решту всі складові можна змінювати за своїми смаковими вподобаннями.

як приготувати ябчанку

Наведу приклад ябчанки, яку я готувала вчора. А потім розповім про можливі варіації.

Як приготувати ябчанку

Інгредієнти:

– 3-4 кисло-солодкі великі яблука;
– ½ склянки рису;
– 3-4 ст. ложки цукру;
– дрібка солі;
– кілька столових ложок сметани;
– кілька плодів гвоздики;
– ½ чайної ложки меленої кориці;
– 1 л води.

Як приготувати ябчанку: технологія

Яблука миємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо на кусочки.

як приготувати ябчанку
В баняк наливаємо 3 склянки води, перекладаємо нарізані яблука, цукор і кілька гвоздичок.

як приготувати ябчанку

Ставимо на вогонь варитися. Тим часом промиваю рис. Рис потрібно вибирати кругленький. Довгастий не дуже добре, бо не розварюється.

як приготувати ябчанку
Перекладаємо його в другий банячок, заливаємо киплячою водою на палець вище рівня рису і ставимо на легкий вогонь варитися. Додаємо до рису дрібку солі і час від часу помішуємо, щоб рис не прихопився до дна.

Коли рис втягне в себе воду і набухне, доливаємо до рідину разом з розвареними яблуками і доварюєм до готовності рису.

як приготувати ябчанку
Пробуємо на смак. При бажанні можна додати цукор. Все залежить від яблук і ваших смакових вподобань. Залишаємо ябчанку охолоджуватися.

як приготувати ябчанку
Далі додаємо до неї сметану, посипаємо меленою корицею

як приготувати ябчанку

і насолоджуємося смаком.

Як приготувати ябчанку: варіації

Крім поданого варіанту ябчанки можливі її варіації.
По-перше: може бути різна густина цієї страви -від густої зупки до рідкої каші.

По-друге: замість рису можна використовувати манку. В цьому випадку досипаємо кілька ложок манки прямо в банячок, де варяться яблука. Швидко все розмішуємо, щоб не утворилися комочки.

По-третє; при бажанні до гарячої ябчанки можна додати кусочок масла, а корицю замінити ванільним цукром.

По-четверте: можливі і інші варіації.
Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.