Каннеллоні – це надзвичайно смачна італійська страва. Великі макаронні трубочки, наповнюють різною начинкою і подаються під різними соусами. Таке поєднання дає можливість урізноманітнити смак страви.
Сьогодні каннеллоні готують не тільки в Італії, ця страва стала в цілому світі такою ж популярною, як паста, піца, лазанья.
То чому б і нам не приготувати каннеллоні на своїй кухні? Не знаєте як? Майстер-клас з покроковими фото вам допоможе.
Каннеллоні під соусом бешамель: інгредієнти
– каннеллоні – 180 г;
– м’ясний фарш – 300г;
– томатний соус – 3-4 ст. ложки;
– масло вершкове – 50 г;
– молоко – 600 мл;
– борошно пшеничне – 3 ст. ложки;
– цибуля (невелика) – 1 шт;
– сир «Пармезан» – 50 г;
– приправа «Італійські трави» – 1 ч. ложка;
– сіль, чорний і червоний мелений перець, мускатний горіх – до смаку
Каннеллоні під соусом бешамель: технологія приготування
Для фарширування каннеллоні необхідно підготувати фарш або скористатися готовим. Я віддаю перевагу власноручно приготованому фаршу. Найсмачніший він буде із кількох видів м’яса – курятини, телятини і свинини. До готового фаршу додаємо дрібно порізану цибулю, сіль, перець, «Італійські трави» до смаку. Далі додаємо до фаршу 2-3 столові ложки томатного соусу і все добре перемішуємо.
За допомогою чайної ложки наповнюємо трубочки фаршем і викладаємо їх у форму для запікання.
Тепер беремося за приготування соусу бешамель.
В сотейник кладемо масло і на легкому вогні розтоплюємо його. Додаємо до масла борошно, розмішуємо його, щоб утворилася однорідна маса.
Потрохи доливаємо молоко, постійно поміщуючи. Це не допустить появи грудочок.
Додаємо до соусу сіль, перець, дрібку тертого мускатного горіха. Доводимо соус до кипіння. За консистенцією він повинен нагадувати йогурт, тобто не бути надто густим.
Якщо у вас залишився фарш, його можна викласти зверху на каннеллоні. У мене не залишився.
Заливаєм каннеллоні соусом бешамель. Ложкою легенько рухаємо нафаршировані трубочки, щоб соус просочився між ними.
Натираємо на тертці сир. Якщо немає «Пармезану», його можна замінити іншим гострим сиром. У мене так і вийшло. До натертого «Голландського» сиру я додала трохи бринзи. Вийшло доволі пікантно, майже, як «Пармезан».
Зверху на сир хляпнула трохи помідорового соусу, просто так, для краси.
Гріємо духовку до 200 градусів, поміщаємо в неї форму з каннеллоні. Через 30 хвилин виймємо форму духовки. Каннелоні під соусом бешамель готові.
Розрізаємо страву на порції і подаємо до столу.
Запах, смак – це просто супер!!! Італіє, дякую тобі за таку чудесну страву – каннелоні з фаршем під соусом бешамель!!!!