Кабачки фаршировані

фаршировані кабачкиОсінь – чудова пора року, коли на столі появляються багато овочів, зібраних з власних грядок. З них можна приготувати величезну кількість страв.

Особливе місце серед  овочів займає кабачок – такій собі сірячок без особливого смаку і запаху.  Але з нього можна приготувати багато смачних страв. Особливе місце серед них  займають кабачки фаршировані.

Якщо ви не вирощуєте кабачки, не біда. Їх можна за “смішні” копійки купити на базарі. Що переважно готують з кабачків? Зрозуміло що – ікру «заморську» кабачкову, рагу, соте, маринують на зиму. А я ж пропоную приготувати кабачки фаршировані.

Кабачки фаршировані

Чим приваблива ця страва? Як завжди – простотою, оригінальністю і швидкістю приготування. А ще фаршировані кабачки добрі тим, що їх не потрібно доповнювати ніяким гарніром. Тобто маємо варіант – «два в одному». Якщо ви слідкуєте за своєю вагою, ця страва вам підійде ідеально.

Рецепт приготування фаршированого кабачка

Інгредієнти:

– кабачки – 2 штуки;
– м’ясний фарш -150 гр;
– рис – ½ склянки;
– морква – 1 штука;
– цибулина – 1 штука;
– перець болгарський середньої величини – 1-2 штуки;
– олія для тушкування овочів;
– кілька гілочок петрушки, кропу, базиліку;
– сіль, перець;
– сир (бажано пармеджано) – 50гр.
помідоровий  кетчуп – кілька ложок.

Зрештою, ці компоненти можна змінювати за своїм уподобанням. Вегетаріанці можуть замінити м’ясо більшою кількістю овочів або рису.

Як приготувати фаршировані кабачки: підготовчий етап

Оскільки в мне були два кабачки – один невеличкий, а другий – дещо більший, то і приготувала я їх у двох варіантах: у вигляді пеньочків і човників.

Великий кабачок розрізала впоперек на чотири частинки, зняла з них шкірку, бо вона була трохи твердувата. З них будуть пеньочки.

Кабачки фаршировані

Малий кабачок розділила вздовж на 2 частини. Це будуть човники.

Кабачки фаршировані
З пеньочків чайною ложечкою вишкребла серединки, але не до кінця, залишивши денце. З човників теж видалила насіння, утворюючи заглиблення, куди накладу начинку.

Кабачки фаршировані

Після цих процедур поклала кабачки в киплячу підсолену воду і зварила їх до напівготовності.Тривало це хвилин 10. А далі – кабачки переклалана друшляк, щоб стекла вода.

Кабачки фаршировані: готуємо начинку

Моркву почистила, помила і натерла на тертці.
Цибулю теж почистила, помила дрібно нарізала. З болгарського перцю вичистила серцевину, помила і теж нарізала досить дрібно.

Кабачки фаршировані
Налила в сковорідку кілька ложок олії, виклала подрібнені овочі і тушкувала до тих пір, поки овочі не зм’якли.

Кабачки фаршировані
Рис промила, всипала в киплячу воду , підсолила, долила ложку олії і зварила до готовності. Злила воду, додала рис до тушкованих овочів. Туди ж всипала подрібнену зелень.

Кабачки фаршировані

Додала кілька ложок помідорового соусу,  посолила і поперчила до смаку.

Кабачки фаршировані

Все добре вимішала. Начинка для кабачків готова

кабачки фаршировані

Кабачки фаршировані: начиняємо і запікаємо

Підготованим фаршем наповнила кабачки-човники та отвори в кабачках-пеньочках. Посипала їх зверху натертим сиром.

кабачки фаршировані

кабачки фаршировані

Куски фольги змазала олією і виклала на неї наповнені начинкою кабачки

кабачки фаршировані

Позащипувала фольгу, переклала на форму і запекла в духовці 20 хвилин при температурі 180-200 градусів.

фаршировані кабачки
Фаршировані кабачки щедро поливаємо зверху томатним кетчупом і подаємо до столу.

фаршировані кабачки

фаршировані кабачки

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.