Індичатина в сметанному соусі – це страва дуже проста в приготуванні і завжди всім смакує, бо м’ясо виходить дуже ніжним і гарно поєднується з любим гарніром.
Індичатина в сметанному соусі: інгредієнти
- індиче стегно – 800 г;
- морква – 1 шт. (середнього розміру);
- цибуля – 1 шт. ( велика або 2 малі);
- перець болгарський – 1 шт;
- сметана – 5 столових ложок;
- сіль, паприка мелена, чорний мелений перець до смаку;
- приправа для курки – 3 чайні ложки;
- олія соняшникова – 4 столові ложки.
Індичатина в сметанному соусі: технологія приготування
Для приготування цієї страви краще вибрати стегнову частину ніжки індика.
Гомілка ідеально підходить для студенцю, а філейна частина більш суха і, як на мене, не така смачна. ЇЇ краще нашпиговувати та запікати як будженину.
Отже, шматок м’яса гарно миємо, виймаємо кістку і знімаємо шкіру.
Далі м’ясо ріжемо на шматочки середнього розміру.
Цибулю чистимо і подрібнюємо кубиками, не надто дрібно. Моркву тремо на тертці. Перець нарізаємо шматочками.
На добре розігріту в пательні олію викладаємо шматочки м’яса. Смажимо дуже коротко, щоб воно тільки побіліло. Солимо, перчимо, додаємо приправу для курки.
Все гарно перемішуємо. Викладаємо на м’ясо подрібнену цибулю, болгарський перець та моркву.
Помішуючи, тушкуємо поки овочі не зм’якнуть.
Додаємо до всього кілька ложок сметани. Замість сметани можна використати вершки. Але, як на мій смак, сметана для цієї страви підійде краще, бо вона додасть страві дуже делікатної кислинки.
Все гарно перемішуємо і тушкуємо 5-10 хвили, залежно від густоти сметани. В цей час страву досолюємо, доперчуємо, якщо є в цьому потреба. Посипаємо зверху все посіченою зеленню. Все – страва готова!
Сьогодні її подаємо до столу разом з пастою. А можна – з картопляним пюре, гречкою чи іншою кашею.
Скажу вам – індичатина в сметанному соусі таки дуже-дуже смачна!