Пряний чорничний сoус в запропонованому варіанті чудово смакує з солодкими десертами. Наприклад – з домашнім морозивом, сирником чи вершковим парфе. Приготування пряного чорничного сoусу дуже просте і швидке, в чому самі можете переконатись.
Якщо вас зацікавило приготування пряного чорничного соусу, запрошую на майстер-клас.
Нехай вас не дивують інгредієнти, які входять до складу цього чорничного сoусу. Так, він буде кисло-солодкий, доволі пікантний – з добре вираженою перчинкою.
Приготування пряного чорничного соусу
Інгредієнти:
– чорниці – 1кг;
– цукор – 3-4 ст. лoжки;
– 3-4 гілочки лаванди з квітами;
– лавровий листок – 1 шт;
– мелена кориця – ½ ч. ложки;
– гвоздика – 3-4 плоди;
– духмяний перець – 4 зернятка;
– перець чилі – 1шт.;
– дрібка натертого мускатного горіха;
– дрібка солі;
– італійський бальзамічний оцет – 2-3 ч. л0жки.
Готуємо пряний чорничний соус: технологія
Перебираємо чорниці, видаляючи листочки і травинки.
Додаємо до них цукор і перебиваємо блендером в однорідну масу.
Ставимо баняк з чорничним пюре на вогонь, додаємо до нього всі інгредієнти, крім оцту. Квіти лаванди попередньо відділяємо від гілочок. Вони можуть бути як свіжі, так і сухі.
Доводимо чорничне пюре до кипіння і зменшуємо вогонь. Довго уварювати його не треба, достатньо 10-15 хвилин. За цей час соус достатньо загусне і вбере в себе смак і запах всіх пряних і ароматних інгредієнтів.
Пробуємо чорничний сoус і, при необхідності, корегуємо його на свій смак, додаючи перцю, цукру чи квітів лаванди.
Варто зазначити, що в пряному чорничному сoусі перцю повинно бути стільки, щоб він не обпікав рот, а тільки залишав приємне відчуття тепла.
До готового сoусу додаємо італійський чорний бальзамічний оцет, добре перемішуємо. Кількість оцту можна збільшити, все залежить від ваших гастрономічних вподобань.
Даємо сoусу можливість 1-2 хвилини покипіти і відразу розкладаємо в стерильні баночки. Герметично закриваємо стерильними кришками, перевертаємо їх вверх ногами і витримуємо в такому положенні до повного охолодження.
Можна також холодний сoус перекласти в пластикові скляночки і зберігати в морозильній камері.
Тепер ви, знаючи як , скористаєтесь цим рецептом, і здивуєте своїх гостей таким незвичним додатком до десертів.