Що ви готуєте з яблук? Правильно, печете пляцки, варите мармелад, тиснете сік. І все? Звичайно, що ні! Яблука можуть бути чудовим доповненням до м’ясних страв. Отож, готуємо печінку з яблуками!
Чим корисні страви з печінки
Про користь страв з печінки, нехай мене вибачать вегетаріанці, можна говорити багато. Про це знають якщо не всі, то майже всі.
Якщо у вас проблеми з шкірою, випадінням волосся, розшаруванням нігтів – в раціон необхідно ввести печінку. А у кого час від часу цих проблем не виникає? Тому варто знати кілька варіантів приготування страв з цього продукту, щоб вони не набридали.
Готуємо печінку з яблуками: вибираємо продукти правильно
Щоб страва була корисною, необхідно вибрати якнайсвіжішу печінку. Від курячої печінки з магазину, варто відмовитись. Оскільки курей, тушки і субпродукти яких там продають, при вирощуванні щиро начиняли гормонами росту та антибіотиками. А ми знаємо, що одна із найважливіших печінки функції – це знешкодження і детоксикація речовин, які попадають в організм.
Тому, купуючи печінку, краще вибирати телячу. Вона екологічно чиста, делікатна, без стороннього запаху, не потребує вимочування та відбивання, швидко готується.
Для тушкованої печінки з яблуками в нашому варіанті краще всього підійдуть кисло-солодкі яблука, які не розварюються.
Готуємо печінку з яблуками: інгредієнти
– печінка теляча – 0,5 кг;
– цибуля – 2 шт;
– яблука – 3-4 шт;
– борошно – 2-3 столові ложки;
– сметана – 3-4 столові ложки;
– сіль, перець, лавровий листочок;
– олія для смаження;
– зелень петрушки.
Печінка з яблуками: технологія приготування
Печінку гарненько промиваємо в холодній воді і знімаємо з неї плівку. Нарізаємо на шматочки товщиною 1,5 см, злегка підсолюємо, приперчуємо і залишаємо на пів години.
Тим часом нарізаємо цибулю півкільцями,
яблука четвертинками або дрібніше, якщо яблука тверді.
Тепер беремось за печінку: припудрюємо борошнгом кусочки зі всіх сторін
і викладаємо на сковорідку з добре розігрітою олією.
Як тільки утворилася скоринка, перевертаємо на другу сторону. По хвилинці з кожного боку достатньо. Перекладаємо посмажену печінку в банячок.
В сковорідці, на олії, яка залишилася після смаження печінки тушкуємо цибулю до прозорості,
додаємо порізані яблука, доливаємо 3-5 ложки води, накриваємо кришкою і продовжуємо тушкувати, поки не зм’якнуть яблука. Воду, при бажанні, можна замінити білим сухим вином.
Перекладаємо все в баняк.
До печінки, додаємо сметану, лавровий листочок, досолюємо і доперчуємо,
все перемішуємо і тушкуємо кілька хвилин.
Подаємо до столу з картоплею або макаронами. Можна з кашею або тільки з овочами. Це вже кому як подобається.
Смачного!!!