Готуємо ліниві голубці

Ліниві голубціПриготування голубців займає багато часу. Його можна скоротити, якщо згадати про ліниві голубці. Всі інгредієнти страви залишаються ті самі і, що важливо, смак страви також.

Ліниві голубці: швидко і смачно

Навряд чи історія розповість нам про те, кому до голови прийшла ідея загорнути м’ясний фарш з рисом в капустяний листок, в результаті чого на світ божий появилися голубці.
Треба сказати, що голубці страва дуже вигідна. Без них неможливо уявити святковий стіл. В будні вони також доречні.
Оскільки приготування голубців процес довготривалий, зрозуміло, що якомусь винахідливому лінюху прийшла до голови геніальна ідея спростити і прискорити процес їх приготування, при цьому зберігши всі інгредієнти і, що найважливіше, смак.
Рецептів приготування лінивих голубців безліч, але я пропоную найпростіший рецепт.

Готуємо ліниві голубці

Інгредієнти:
– м’ясний фарш – 500г;
– рис -100 г;
– капуста – 200 г;
– морква середнього розміру- 1шт;
– цибуля середнього розміру – 1шт;
– яйце куряче – 1 шт;
– кілька гілочок кропу і петрушки;
– сіль, перець чорний та червоний мелений;
– кілька томатів або томатний кетчуп;
– сметана – 1 склянка;
– рослинна олія – 3-4 ложки;
– вода – 100 г

 Ліниві голубці: технологія приготування

Для голубців традиційно вибирають свинину. Але, як на мене, смачніше, коли змішуємо кілька видів м’яса. Наприклад – свинину і телятину або свинину, курятину та яловичину.

Ліниві голубці

Скориставшись м’ясорубкою або блендером, перетворюємо м’ясо в фарш.

Ліниві голубці
Промитий рис заливаємо киплячою водою, підсолюємо і доводимо до кипіння. На слабенькому вогні варимо 5хвилин. Зливаємо воду і залишаємо, щоб він вистиг.

Ліниві голубці
Дрібно нарізаємо капусту, кидаємо її в киплячу воду на 2-3 хвилини, а потім відкидаємо на друшляк.

Ліниві голубці
Почищену моркву натираємо на терці.

Ліниві голубці
Подрібнюємо цибулю

Ліниві голубці
Дрібненько нарізаємо зелень кропу та петрушки.

Ліниві голубці
В сковорідку вливаємо олію і тушкуємо цибулю і моркву.

Ліниві голубці
В миску перекладаємо фарш, добре відтиснуту капусту, яйце, подрібнену зелень, рис, тушковану моркву та цибулю, сіль, перець.

Ліниві голубціВсе добре вимішуємо.

Ліниві голубці
Формуємо невеличкі котлетки овальної форми.

Ліниві голубці
В сковорідку вливаємо олію, добре розігріваємо її і обсмажуємо сформовані котлетки з обох сторін.

Ліниві голубці

Блендером томати перебиваємо в однорідне пюре і змішуємо їх зі сметаною.

Ліниві голубці

Томати можна замінити домашнім кетчупом. Виливаємо цю суміш в сотейник, додаємо воду, розмішуємо , солимо, перчимо і доводимо соус до кипіння. Зменшуємо вогонь, перекладаємо обсмажені ліниві голубці в томатно-сметанній соус, який повинен порити їх повністю.

Ліниві голубці

Якщо соусу замало, додаємо ще. Тушкуємо ліниві голубці 15-20 хвилин.
Як самостійну страву до столу ліниві голубці подають разом з соусом, в якому вони тушкувалися. Можна подавати разом з вареною картоплею. Це вже як кому смакує.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.