Приготування голубців займає багато часу. Його можна скоротити, якщо згадати про ліниві голубці. Всі інгредієнти страви залишаються ті самі і, що важливо, смак страви також.
Ліниві голубці: швидко і смачно
Навряд чи історія розповість нам про те, кому до голови прийшла ідея загорнути м’ясний фарш з рисом в капустяний листок, в результаті чого на світ божий появилися голубці.
Треба сказати, що голубці страва дуже вигідна. Без них неможливо уявити святковий стіл. В будні вони також доречні.
Оскільки приготування голубців процес довготривалий, зрозуміло, що якомусь винахідливому лінюху прийшла до голови геніальна ідея спростити і прискорити процес їх приготування, при цьому зберігши всі інгредієнти і, що найважливіше, смак.
Рецептів приготування лінивих голубців безліч, але я пропоную найпростіший рецепт.
Готуємо ліниві голубці
Інгредієнти:
– м’ясний фарш – 500г;
– рис -100 г;
– капуста – 200 г;
– морква середнього розміру- 1шт;
– цибуля середнього розміру – 1шт;
– яйце куряче – 1 шт;
– кілька гілочок кропу і петрушки;
– сіль, перець чорний та червоний мелений;
– кілька томатів або томатний кетчуп;
– сметана – 1 склянка;
– рослинна олія – 3-4 ложки;
– вода – 100 г
Ліниві голубці: технологія приготування
Для голубців традиційно вибирають свинину. Але, як на мене, смачніше, коли змішуємо кілька видів м’яса. Наприклад – свинину і телятину або свинину, курятину та яловичину.
Скориставшись м’ясорубкою або блендером, перетворюємо м’ясо в фарш.
Промитий рис заливаємо киплячою водою, підсолюємо і доводимо до кипіння. На слабенькому вогні варимо 5хвилин. Зливаємо воду і залишаємо, щоб він вистиг.
Дрібно нарізаємо капусту, кидаємо її в киплячу воду на 2-3 хвилини, а потім відкидаємо на друшляк.
Почищену моркву натираємо на терці.
Подрібнюємо цибулю
Дрібненько нарізаємо зелень кропу та петрушки.
В сковорідку вливаємо олію і тушкуємо цибулю і моркву.
В миску перекладаємо фарш, добре відтиснуту капусту, яйце, подрібнену зелень, рис, тушковану моркву та цибулю, сіль, перець.
Все добре вимішуємо.
Формуємо невеличкі котлетки овальної форми.
В сковорідку вливаємо олію, добре розігріваємо її і обсмажуємо сформовані котлетки з обох сторін.
Блендером томати перебиваємо в однорідне пюре і змішуємо їх зі сметаною.
Томати можна замінити домашнім кетчупом. Виливаємо цю суміш в сотейник, додаємо воду, розмішуємо , солимо, перчимо і доводимо соус до кипіння. Зменшуємо вогонь, перекладаємо обсмажені ліниві голубці в томатно-сметанній соус, який повинен порити їх повністю.
Якщо соусу замало, додаємо ще. Тушкуємо ліниві голубці 15-20 хвилин.
Як самостійну страву до столу ліниві голубці подають разом з соусом, в якому вони тушкувалися. Можна подавати разом з вареною картоплею. Це вже як кому смакує.