Готуємо керезет

готуємо керезетКерезет (Körözött) – це страва угорської кухні. Слугує чудовим варіантом сніданку, вечері або перекусу.

 

 

 

 

 

Основним складником цієї страви є кисломолочний сир, перетертий до пастоподібного стану. Керезет можна готувати в двох варіантах.  Один варіант – з часником, інший – з цибулею. Обов’язковим компонентом керезету, крім солі, є мелена паприка.

Ця сирна паста гарно поєднується з помідорами, болгарським перцем, молодою редискою, печеною карnоплею, зеленню петрушки, кропу.

Начиняти керезетом можна солодкий перець, помідори, тарталетки, використовувати як намазанку для бутербродів та брускетт.

 Одним словом, керезет ідеально підходить для фуршетного столу.

Готуємо керезет: інгредієнти

  • сир кисломолочний – 200 г;
  • сметана – 2столові ложки;
  • часник – 1-2 зубчики;
  • мелена суха паприка – 2 чайні ложки;
  • сухий мелений перець чилі – ½ чайної ложки;
  • зелень кропу – кілька гілочок;
  • сіль – до смаку;

Для цієї страви вибираємо домашній сир достаньо жирний, але тільки не надто сухий і не кислий.

Для прикраси бутербродів з керзетом використовуємо болгарський перець, помідори черрі, зелень.

Готуємо керезет: технологія приготування

Кисломолочний сир перекладаємо у миску

готуємо керезет

 Додаємо до нього сметану, паприку, гострий перець чилі, розчавлений в пресі часник, сіль і перебиваємо блендером в однорідну пасту.

готуємо керезет

Якщо сир дуже пісний і сухий, то можна додати ложку роз’якшеного масла або лишню ложку жирної домашньої сметани.

 Змішуємо з пастою подрібнений кріп, пробуємо на смак. При необхідності досолюємо чи доперчуємо. Все, керезет готовий.

готуємо керезет

 Безпосередньо в пасту можна додати порізані дрібними шматочками болгарський перець, помідори, редиску або викласти зверху їх на шар пасти, як прикрасу.

готуємо керезет

Намазуємо керезет на крекери або грінки. Прикрашаємо їх і подаємо до столу.

готуємо керезет

Можна керезетом нафарширувати невеличкі болгарські перці або помідори, попередньо вибравши з них серцевину.

готуємо керезет

готуємо керезет

Якщо вам не подобається смак часнику, його можна замінити дрібнопорізаною цибулею. Потовчений кмин також надасть пікантного смаку та аромату цій намазанці.

готуємо керезет

Одним словом, керезет – це просто, доступно і смачно!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.