Рецепт приготування шпинату в сметані відомий багатьом. Про користь шпинату писати не варто. Кількості мікроелементів, які присутні в його листі, може позаздрити будь-яка рослина. Тому він має бути у нашому меню.
Кілька слів про часникові стрілки
Середина червня – час, коли часник викидає стрілки-квітконоси. Їх необхідно видаляти, інакше рослина замість того, щоб витрачати свої життєві можливості на утворення цибулини, віддасть їх насінню.
Пам’ятається, у 90-ті по ТБ крутили мультик про моряка Папая, який любив шпинат, тому був дуже сильним. Під цей мультик вдалося привчити сина їсти шпинат у сметані. Чим цікавий цей рецепт? Оригінальністю смаку, швидкістю приготування та користю, звичайно!
Багато дачників ці стрілки викидають через непотрібність. Хоча їх можна перетворити на кулінарний шедевр – замаринувати чи приготувати часникові стрілки у сметані. Головне – стрілки необхідно зрізати, доки вони не затверділи.
Шпинат плюс часникові стрілки у сметані: інгредієнти
Рецепт приготування шпинату я трохи змінила, додавши до нього молоді часникові стрілки. В результаті часникові стрілки в сметані та шпинат у сметані стали однією оригінальною стравою. Часник додав шпинату, який сам по собі має досить невиразний смак пікантності. На чотири порції шпинату та часникових стрілок у сметані знадобиться:
-1 склянку нарізаних на невеликі шматочки часникових стрілок;
-2-3 склянки подрібненого шпинату;
-1 середніх розмірів цибулина;
-пучок кропу;
-50 г вершкового масла;
-1 склянка домашньої сметани;
– сіль, перець за смаком.
Часникові стрілки та шпинат у сметані: технологія приготування
Нарізаємо часникові стрілки на шматочки, довжиною 2-3 см і промиваємо в проточній воді.
Промитий у воді шпинат нарізаємо на шматочки 3 см довжиною.
Подрібнюємо промитий кріп.
Дуже дрібно нарізаємо цибулю.
У сковорідці розігріваємо вершкове масло, викладаємо цибулю і, помішуючи, тушкуємо 2-3 хвилини.
Додаємо часникові стрілки і продовжуємо тушкувати.
Коли часникові стрілки стануть м’якими, додаємо шпинат і продовжуємо тушкувати. Як тільки шпинат зменшиться в обсязі, додаємо сметану, сіль, перець, кріп і, помішуючи, тушкуємо ще кілька хвилин. Якщо пікантності вам обмаль, можна додати 1-2 подрібнені зубки часнику.
Наша незвичайна страва «Два в одному: шпинат плюс часникові стрілки в сметані» готова. Час її приготування – 20 хвилин. Подавати його можна як самостійну страву – із чорним хлібом, дуже смачно.
Можна як гарнір до м’ясних страв, а можна так, як подала на обід я: до картопляного пюре з котлетою.
Смачного!!!