Два в одному: шпинат плюс часникові стрілки у сметані

шпинат плюс часникові стрілки у сметаніРецепт приготування шпинату в сметані відомий багатьом. Про користь шпинату писати не варто. Кількості мікроелементів, які присутні в його листі, може позаздрити будь-яка рослина. Тому він має бути у нашому меню.

 

 

Кілька слів про часникові стрілки

Середина червня – час, коли часник викидає стрілки-квітконоси. Їх необхідно видаляти, інакше рослина замість того, щоб витрачати свої життєві можливості на утворення цибулини, віддасть їх насінню.

шпинат плюс часникові стрілки у сметані

Пам’ятається, у 90-ті по ТБ крутили мультик про моряка Папая, який любив шпинат, тому був дуже сильним. Під цей мультик вдалося привчити сина їсти шпинат у сметані. Чим цікавий цей рецепт? Оригінальністю смаку, швидкістю приготування та користю, звичайно!

Багато дачників ці стрілки викидають через непотрібність. Хоча їх можна перетворити на кулінарний шедевр – замаринувати чи приготувати часникові стрілки у сметані. Головне – стрілки необхідно зрізати, доки вони не затверділи.

Шпинат плюс часникові стрілки у сметані: інгредієнти

Рецепт приготування шпинату я трохи змінила, додавши до нього молоді часникові стрілки. В результаті часникові стрілки в сметані та шпинат у сметані стали однією оригінальною стравою. Часник додав шпинату, який сам по собі має досить невиразний смак пікантності. На чотири порції шпинату та часникових стрілок у сметані знадобиться:

-1 склянку нарізаних на невеликі шматочки часникових стрілок;

-2-3 склянки подрібненого шпинату;

-1 середніх розмірів цибулина;

-пучок кропу;

-50 г вершкового масла;

-1 склянка домашньої сметани;

– сіль, перець за смаком.

Часникові стрілки та шпинат у сметані: технологія приготування

 Нарізаємо часникові стрілки на шматочки, довжиною 2-3 см і промиваємо в проточній воді.

шпинат плюс часникові стрілки у сметані

Промитий у воді шпинат нарізаємо на шматочки 3 см довжиною.

шпинат плюс часникові стрілки у сметані

 Подрібнюємо промитий кріп.

шпинат плюс часникові стрілки у сметані

Дуже дрібно нарізаємо цибулю.

шпинат плюс часникові стрілки у сметані

У сковорідці розігріваємо вершкове масло, викладаємо цибулю і, помішуючи, тушкуємо 2-3 хвилини.

шпинат плюс часникові стрілки у сметані

Додаємо часникові стрілки і продовжуємо тушкувати.

шпинат плюс часникові стрілки у сметані

Коли часникові стрілки стануть м’якими, додаємо шпинат і продовжуємо тушкувати. Як тільки шпинат зменшиться в обсязі, додаємо сметану, сіль, перець, кріп і, помішуючи, тушкуємо ще кілька хвилин. Якщо пікантності вам обмаль, можна додати 1-2 подрібнені зубки часнику.

шпинат плюс часникові стрілки у сметані

Наша незвичайна страва «Два в одному: шпинат плюс часникові стрілки в сметані» готова. Час її приготування – 20 хвилин. Подавати його можна як самостійну страву – із чорним хлібом, дуже смачно.

шпинат плюс часникові стрілки у сметані

Можна як гарнір до м’ясних страв, а можна так, як подала на обід я: до картопляного пюре з котлетою.

шпинат плюс часникові стрілки у сметані

Смачного!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.