Маринований перець в кисло-солодкому маринаді – одна з найсмачніших заготовок на зиму. Приготування його не потребує великих зусиль і часу.
Кисло-солодкий смак перцю ідеально поєднується з м’ясними і овочевими стравами. Маринований перець може стати яскравим доповненням до бутербродів, брускетт та салатів.
Маринований перець в кисло-солодкому маринаді: інгредієнти
– перець – 5 кг;
– олія – 250 г;
– сіль – 2 столові ложки (повні);
– цукор – 250 г;
– оцет 9% – 150-160 г;
– вода – 3,5 склянки;
– перець чорний горошком, перець духмяний горошком, гвоздика – по 10 шт. кожного;
– лавровий листок – 5шт;
– часник – 10 зубків.
З вказаної кількості перцю виходить 5 літрових банок смачного перцю.
Маринований перець в кисло-солодкому маринаді: технологія приготування
Для приготування вибираємо добре достиглий перець Це може бути як ротунда, так і гогошари. Головне – щоб він був товстостінним, грубеньким. А не шкіра і насіння.
Перець добре миємо в проточній воді. Розрізаємо його на 4-6 частин, залежно від розміру перцю. Вичищаємо насіння і перетинки. Але шматочки не повинні бути надто маленькі.
Шматки перцю бланшуємо в киплячій воді . Достатньо 30-40 секунд. Ця процедура позбавить перець гіркоти. А ще він зм’якне. Тоді його легше буде укладати в банки.
Чистимо і миємо часник. Нарізаємо його шматочками.
В чисті банки укладаємо шматочки часника і перець. Не потрібно утрамбовувати надто щільно.
Готуємо маринад для перцю: наливаємо в баняк воду, додаємо всі спеції, цукор і сіль. Кип’ятимо 5 хвилин, доливаємо олію і в кінці оцет.
Добре розмішуємо маринад і розливаємо його по банках з розкладеним перцем.
Прикриваємо банки чистими кришками і ставимо в баняк з гарячою водою на стерилізацію.
Літрові банки стерилізуємо 20 хвилин, півлітрові банки – 15хв. Стерилізація починається від моменту закипання рідини в банці.
Виймаємо банки і герметично закручуємо. Охолодження банок повітряне.