Сьомга — благородна червона риба, яка відрізняється неповторним смаком. Це один з небагатьох продуктів, що поєднує в собі користь і божественний смак.
Запропонований варіант приготування запеченої в духовці сьомги настільки простий, що впоратися з ним може кожний.
Приємний сюрприз і моє кулінарне шоу
Днями до мене несподівано нагрянули гості. Я гостям завжди рада, особливо гостям бажаним. Треба сказати, що прийшли не з порожніми руками. Витрушують на стіл пакет і кажуть: тут кусок якоїсь риби, роби з нею що хочеш. Відкриваю пакет – і в я шоці! Там солідний кусок не якоїсь риби, а сьомги. І ще й до того сьомги дуже натуральної, не фарбованої якимись червоними барвниками, які після контакту з рибою залишаються на руках.
Одним словом, вирішила запікати в духовці без всяких заморочок, щоб максимально зберегти натуральний смак риби.
Рибу розрізала на чотири стейки і взялася за її приготування. Шкодую, що від самого початку не зробила фото
Отже, про спонтанне меню. Сьомгу запекли в духовці, молоду картопельку зварили, а потім підсмажили на маслі і посипали молодим кропиком. З огірочка зробили простий салат, заправивши його несолодким домашнім йогуртом з ложечкою діджонської гірчиці. Ну і, звичайно, добре біле вино!
На все приготування пішло менше години. Про картоплю і салат писати не буду, бо тут все всім ясно. А найпростішим рецептом приготування сьомги поділюся. Він настільки простий, що впоратися може людина без жодного кулінарного досвіду.
Найпростіший рецепт запеченої сьомги: інгредієнти
- сьомга – 4 стейки;
- лимон – 1 шт;
- сіль, білий мелений перець – за смаком;
- кілька гілочок розмарину і тим»яну;
- оливкова олія – 2-3 столові ложки.
Найпростіший рецепт запеченої сьомги: технологія приготування
Шматок сьомги помила, почистила і розділила на 4 стейки. Вийшли вони пристійної товщини.
Посолила, поперчила, скропила соком половинки лимона і посипала тертою цедрою лимона з обох сторін кожний шматок. Поставила в холодильник на пів години. За цей час почистила молоду картопельку і поставила її варитися І взялася за салат з огірків.
Через пів години вистелила деко пергаментом, змазала його оливковою олією і виклала стейки сьомги. Зверху сьомгу теж змазала оливковою олією і виклала плястерки лимона і гілочки тим’яну і розмарину. Якщо цих трав немає, можна посипати прованськими травами.
Зверху рибу прикрила другим кусочком пергаменту і поставила в духовку, розігріту до 180 градусів, на 20 хвилин.
Після 20 хвилин зняла верхній лист пергаменту і залишила в духовці зарум’янюватися рибу ще на 10 хв. Режим духовки – «верх-низ»
Поки риба запікалася, картопля зварилася, перекинула її на сковорідку з розігрітим вершковим маслом, щоб вона трішки підсмажилась. Виклала на тарілку і посипала подрібненим молодим кропиком.
Ну а далі, коли риба появилась на столі, кожен взявся до діла. Було тихо, всі тільки муркали коло риби, як коти, насолоджуючись смаком страви. А далі, згадали про вино і вечір закінчився гарним спілкуванням.
Як класно, коли є такі друзі з несподіваними сюрпризами!