Приготуйте яблучно-шоколадний торт, смаком якого ви будете приємно здивовані. Готується він з простих і дуже доступних складників, які в поєднанні дають дуже оригінальний і несподіваний смак.
Цей цікавий рецепт яблучно-шоколадного торта я розкопала в старому маминому записнику. Рецепт здивував мене недорогими складниками, простотою приготування і мінімальною затратою часу на це. Смаком торта також була здивована – поєднання делікатного крухого тіста, яблук та шоколаду викликав смакову ейфорію. Одним словом – рекомендую!
Яблучно-шоколадний торт: інгредієнти
Кількість продуктів розрахована на тортівницю діаметром 25 см.
Тісто
- борошно – 400г;
- цукор – 100 г;
- масло ( маргарин) – 250 г;
- розпушувач для тіста – 1 чайна ложка з гіркою;
- жовток – 1шт.
Начинка:
- кисло-солодкі яблука (почищені) – 1 кг;
- горіхи мелені – 1 склянка;
- жовтки – 4 шт;
- білки – 5шт;
- цукор – 150-200 г;
- ванільний цукор – 1 пачечка;
- какао – 2 столові ложки;
- шоколадна глазур для поливки торта.
Яблучно-шоколадний торт: технологія приготування
М’яке масло перебиваємо з жовтком і цукром.
Додаємо борошно, яке попередньо змішали з розпушувачем для тіста. Тісто добре вимісити руками. За консистенцією воно повинно бути пластичним і податливим. Якщо тісто надто туге, а це залежить від борошна, додаємо ложку сметани. Формуємо колобок
і ставимо його, прикривши харчовою плівкою, на 1-2 години в холодильник. Можна залишити на ніч.
Поки тісто в холодильнику, готуємо начинку.
Кілька слів про яблука. Вибираємо кисло-солодкі, нетверді. Ідеально підходять ранет шарий, ранет Симиренка, кобацька синька.
Яблука миємо, чистимо від шкірки. Далі яблука тремо на буряковій терці і відтискаємо сік. Сік можна з задоволенням випити, а відтиснуті яблука перекладаємо в миску.
Розділяємо білки і жовтки. Міксером збиваємо жовтки з цукром, щоб цукор розчинився,
додаємо какао. Вимішуємо все до однорідного кольору.
Перекладаємо в миску до яблучної суміші. Додаємо подрібнені горіхи, ванільний цукор. Все добре перемішуємо.
Міксером збиваємо білки до пишної маси, щоб утворилися піки.
Ложкою дуже акуратно вмішуємо білки в яблучну суміш.
Виймаємо тісто з холодильника. Ділимо його на 3 частини. Тортівницю вистеляємо пергаментним папером для випічки. Беремо 2 частини тіста, викладаємо його в тортівницю і пальцями формуємо дно і боки, утворивши такий собі кошичок з тіста.
Перекладаємо шоколадно-яблучну суміш в цей кошичок.
Ту частину тіста, що залишилася, розтачуємо і вирізаємо з нього круг діаметром тортівниці. Перекладаємо круг з тіста зверху на шар яблучно-шоколадної маси і пальцями щільно защипуючи, з’єднуємо його з бортиками тіста в тортівниці.
Прогріваємо духовку до 180 градусів, поміщаємо в неї торт і випікаємо 40-45 хвилин. Тісто повинно гарно зарум’янитися.
Охолоджений торт покриваємо зверху шоколадною глазур’ю. Я скористалася готовою.
Прикрашаємо торт за своїм бажанням.
Яблучно-шоколадний торт вийшов дуже смачний, тому рекомендую його спекти