Печиво Хусточки

Печиво ХусточкиПечиво Хусточки смакує і дорослим, і дітям. Готують його з невеликої кількості інгредієнтів практично з того, що є на кожній кухні. Рецепт  надзвичайно простий, недорогий, а смак дуже і дуже вишуканий. Хусточка, в прямому розумінні,  тане в роті.

 

 

Часом дуже корисно переглядати старі зошити з кулінарними рецептами. Там завжди можна знайти щось таке смачне, про яке всі давно забули. Якось так склалося і з рецептом хусточок. Шукала я його давно, а він, можна сказати, лежав  під самим носом – в старому записнику.

Печиво Хусточки: інгредієнти

  • борошно пшеничне – 0,5 кг
  • масло вершкове (маргарин) – 250 г;
  • сметана – ½ склянки;
  • яйця – 3 шт;
  • цукор 100 г;
  • оцет столовий – ½ чайної ложки;
  • родзинки – 100 г
  • дрібка солі;
  • цукор-пудра для посипки – 2 столові ложки.

Печиво Хусточки: технологія приготування

Масло або маргарин виймаємо з холодильника, щоб воно розм’якло. Білки відділяємо від жовтків дуже акуратно, щоб жовток не попав до білка. В миску складаємо порізане кусочками масло (маргарин), борошно, жовтки, оцет, дрібку солі,  сметану, жовтки.

Печиво ХусточкиЗамішуємо Тісто  виходить дуже м’яким і пластичним, легко розкатується до мінімальної товщини.  Формуємо з тіста колобок, загортаємо в поліетилен і ставимо його в холодильник на дві години.

Печиво Хусточки

Поки тісто в холодильнику, займемося начинкою для печива.  Родзинки промиваємо в холодній воді, заливаємо їх кип’ятком і залишаємо на 15 хвилин.  Зливаємо воду і висушуємо родзинки серветкою. Міксером збиваємо білки,

Печиво Хусточки

поступово всипаючи до них цукор. Білки готові, якщо на них тримаються гострі піки. Додаємо до білків родзинки. Виймаємо тісто з холодильника ділимо навпіл. Одну половину в холодильник, з другою починаємо працювати.

Печиво Хусточки

Коли закінчимо з першою половиною тіста, беремося за другу. Формуємо ковбаску і нарізаємо її на шматочки. Кожний шматочок розкатуємо дуже-дуже тоненько.

Печиво Хусточки

Печиво Хусточки

Щоб краї вийшли рівні, на тісто кладемо тарілочку і ножем обрізаємо зайве тісто. Діаметр моєї тарілочки 15 см.

Печиво Хусточки

На кожний кружечок тіста викладаємо столову ложку білкової начинки. Не старайтеся  накладати її багато, бо підчас випікання піна збільшиться в об’ємі і хусточки здеформуються.

Печиво Хусточки

Печиво Хусточки

Складаємо кружечок тіста вдвоє і легенько пальцями притискаємо краї. Знову складаємо половинку вдвоє і знову притискаємо краї.

Печиво Хусточки

Викладаємо хустинки на деко, застелене пергаментним папером і ставимо випікатися в духовку, розігріту до 200 градусів на 10-15 хвилин.

Печиво Хусточки

Хустинки повинні ледь-ледь порожевіти. Гарячі Хустинки посипаємо цукровою пудрою. Все, смакота готова!

Печиво Хусточки

 

 

Частуйтеся!!!

P. S. Не менш смачні Хустинки, якщо до збитої білкової піни додати не родзинки, а порізані горіхи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.