Можливо декому ця страва може здатися дивною і несмачною. Але, якщо ви її приготуєте хоча б один раз, матимете змогу переконатися в цілком протилежному – курячі шлуночки з грибами дуже смачні. Та й готувати їх зовсім нескладно.
Всі продукти , які входять до складу страви гарно поєднуються між собою і, як результат, маємо смачну, поживну і дуже ароматну страву. Подавати її можна з картоплею, пастою, гречкою або рисом. Подану рецептуру можна змінювати за своїми смаковими вподобаннями.
Курячі шлуночки з грибами: інгредієнти
- курячі шлуночки – 400 г;
- печериці – 300 г;
- цибуля – 2 шт;
- морква – 1шт;
- сметана – 4 столових ложки;
- часник – 1 зубок;
- приправа для курки – 1 чайна ложка;
- перець чорний і духм’яний горошком – 4-5 шт;
- лавровий лист – 1шт;
- перець мелений чорний та червоний, сіль – до смаку;
- зелень кропу та петрушки;
- олія соняшникова – 2-3 ложки;
Курячі шлуночки з грибами: технологія приготування
Курячі шлуночки залити холодною водою, добре їх вимити, зняти внурішню шкірку і ще раз промити.
Якщо шлуночки від домашньої птиці, на них може бути достатньо жиру. Хто слідкує за своєю талією або холестерином, тоді жир варто зняти.
Далі шлуночки ріжемо на частинки: якщо великі – то на чотири, якщо малі – на дві.
Перекладаємо шлуночки в баняк, заливаємо холодною водою,
доводимо до кипіння, знімаємо піну, зменшуємо вогонь. Додаємо в баняк перець духм’яний та чорний горошком і лавровий листочок. Залишаємо вариться до повної готовності. Солимо.
Шлуночки домашньої птиці будуть готові через 1- 1,5 год. Шлуночки з супермаркету приготуються набагато швидше – до години.
Поки шлуночки булькають в баняку, беремось за овочі. Почищену і помиту моркву натираємо на тертці, цибулю нарізаємо дрібним кубиком.
Печериці чистимо і нарізаємо тоненькими скибочками.
В сковорідку на розігріту олію викладаємо цибулю і моркву.
Трішки підтушуємо її і викладаємо зверху печериці.
Солимо, перчимо перемішуємо. Накриваємо кришкою, щоб печериці швидше зм’якли. Зменшуємо вогонь. Час від час у знімаємо кришку і перемішуємо овочі. Як тільки печериці зм’якли, знімаємо сковорідку з вогню.
Зварені шлуночки виймаємо, зливаємо воду, в якій вони варилися, повертаємо їх в баняк. Туди ж перекладаємо тушковані овочі з грибами і доливаємо пів склянки води або курячого бульйону. Доводимо до кипіння.
Додаємо до шлуночків з грибами сметану і зубок розчавленого часника. Додаємо приправу для курки, при необхідності перець і сіль а також зубок розчавленого часника. На легенькому вогні тушкуємо кілька хвилин. Вимикаємо і посипаємо дрібно порізаною зеленню.
Все, курячі шлуночки з грибами готові.