Запечений сібас в духовці

Запечений сібас в духовціОдин із кращих рецептів приготування сібаса – це сібас, запечений в духовці, за рецептом, який я хочу запропонувати. Риба настільки ніжна, що вона просто  тане в роті.

 

 

 

Сібас має  відмінну репутацію. Тому страви з цією рибою завжди можна знайти в меню пристойного ресторану. В чому ж причина такої величезної популярності цієї риби?

Приготувавши сібаса любим способом: чи на парі, чи в духовці, чи на грилі, чи просто на пательні, він завжи зберігає свою ніжну текстуру і чудовий смак. В цій рибі рекордний вміст поліненасичених жирних кислот Омега-3 при дуже низькій калорійності, що робить її бажаною в раціоні прихильників здорового харчування.

Сібас – риба морська, в перекладі «сібас» означає морський окунь. Ловлять її в Східній Атлантиці, в Чорному та Середземному морях. Як правило, в супермаркетах продають сібас не морожений, а зберігають на льодяній крихті. Тому дуже важливо визначити свіжість риби.

Її можна визначити по зябрах – вони мають бути яскраво-червоного кольору, а очі – чисті, без мутної плівки.

Запечений сібас в духовці: інгредієнти

  • сібас – 1 шт. (300 г);
  • соєвий соус – 1 столова ложка;
  • лимон – 1 шт;
  • оливкова олія – 1 столова ложка
  • часник – 1-2 зубки;
  • сіль – ½ чайної ложки (без гірки);
  • сухий розмарин (1 чайна ложка);
  • приправа для риби – 1 чайна ложка;
  • парика і чорний мелений перець – до смаку;
  • кілька гілочок розмарину і тим’яну.

Печена картопля для гарніру:

  •  картопля – 3-4 шт;
  • парика копчена мелена – 1 чайна ложка;
  • оливкова олія – 1 ст. ложка;
  • часник – 2 зубки;
  • сіль – до смаку;
  • тим’ян – кілька гілочок.

Запечений сібас в духовці: технологія приготування

запечений сібас в духовці

Рибу чистимо як зазвичай: зішкрібаємо луску, виймаємо зябра та нутрощі добре промиваємо і обсушуємо паперовим рушничком. Робимо на тушці з обох боків скісні надрізи.

запечений сібас в духовці

Далі готуємо маринад: в мисочку вливаємо оливкову олію, соєвий соус, сік з половини лимона, приправу для риби, сухий розмарин, паприку, сіль (якщо її немає в готовій приправі для риби), чорний мелений перець і все перемішуємо.

запечений сібас в духовці

Вистеляємо деко, в якій запікатимемо рибу, фольгою. Фольги повинно бути стільки, щоб можна було нею закрити рибу зверху.

Викладаємо рибу на деко, обмазуємо її дуже щедро маринадом зсередини і зверху так, щоб достатньо маринаду попало в надрізи.  В черевце вкладаємо розчавлений зубок часника, порізану половинку лимона, з якого вичавили сік , і гілочку зеленого розмарину. Зверху обкладаємо рибу гілочками розмарину та тим’яну.

запечений сібас в духовці

Закриваємо рибу вільною частиною фольги і защипуємо її зі всіх сторін, щоб утворився такий собі закритий мішечок.

запечений сібас в духовці

Відкладаємо деко з рибою, з хай собі маринується, а беремось готувати картоплю.  Вона буде дуже смачна.

Почищену і помиту картоплю ріжемо впоперек на пластинки товщиною 1 см, не дорізаючи до кінця.

У мисочці змішуємо оливкову олію, сіль, копчену парику, розчавлений пресом часник. Кожну картоплину занурюємо в цей маринад, добре обмазуємо кожну картоплину, перекладаємо на окреме деко для запікання, обкладаємо гілочками тим’яну і ставимо на 20 хвилин в розігріту до 200 градусів духовку. Через 20 хвилин ставимо в духовку ще деко з рибою  і печемо все ще 20 хвилин. Тобто картопля печеться 40 хвилин, риба 20 хвилин.

запечений сібас в духовці

Перекладаємо рибу і картоплю на тарілку, нарізаємо кілька кружечків лимона, щоб при бажанні рибу докислити, а також овочі, які вам смакують.

запечений сібас в духовці

Страва надзвичайно ароматна і дуже смачна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.