Свинячі ніжки з квасолею

Свинячі ніжки з квасолеюСтрава, яку я хочу сьогодні запропонувати, більш, ніж проста, дуже смачна і доволі дешева. Не поспішайте її критикувати, поки не спробували.

 

 

 

 

Ще треба сказати, що і дуже корисна, бо в свинячих ніжках є багато желатину, який необхідний нашим суглобам. Про це вам скаже кожний лікар.

Квасоля також скарбниця багатьох корисних та поживних речовин. Для тих, хто вважає, що ця страва фукабека, пораджу не поспішати з критикою, а хоча б раз спробувати її.

Я вперше спробувала цю страву в далеких 80-х в модному пивному ресторані «Tauras» в м. Вільнюс . Страва виявилась надзвичайно смачною і чудово доповнювала пиво.

Я, як зазвичай, не змогла втриматися, щоб не приготувати свинячі ніжки з квасолею зі своїми поправками. І вийшли дуже смачні!!!

Свинячі ніжки з квасолею: інгредієнти

  • свинячі ніжки – 2 шт;
  • квасоля – 600 г;
  • морква – 1 шт;
  • цибуля – 1 шт;
  • часник- 1-2 зубки;
  • сіль, перець чорний мелений, паприка, лавровий листок,
  • приправа «Прованські трави» – 1-2 чайні ложки;
  • олія рослинна – 2 ст. ложки;
  • кілька гілочок зелені петрушки та кропу;
  • томатний соус – 5-6 столових ложок.

Свинячі ніжки з квасолею: технологія приготування

Для приготування цієї страви необхідно підготувати квасолю, якщо вона суха. Напередодні її заливають водою, щоб вона набухла. Якщо квасоля молода, то її достатньо добре промити в воді.

свинячі ніжки з квасолею

Далі беремо ся обробляти свинячі ніжки. Якщо ми їх купуємо в магазині, то особливих зусиль не потрібно, бо вони вже очищені і оброблені.

свинячі ніжки з квасолею

Готуємо їх , як на студенець – добре вимиваємо і вишкрябуємо ножем всі заглибинки.  Ще раз вимиваємо і розрізаємо навпіл.

свинячі ніжки з квасолею

Далі складаємо ніжки в банячок і заливаємо водою. Води небагато, рівно стільки, шоб покрити ніжки. Ставимо на газ і доводимо до кипіння. Варимо кілька хвилин і виливаємо воду геть. Промиваємо в холодній воді ще раз і заливаємо 1 л води. Ставимо на вогонь варити.

Якщо появилася піна, збираємо її. Кладемо до ніжок кілька зерен чорного та запашного перцю і лавровий листок, солимо.

Варимо на легкому вогні до повної готовності ніжок. Готовність визначається відставанням кісток від м’яса. Зварені ніжки перекладаємо на тарілку, щоб охололи.

В бульйон, який залишився від ніжок всипаємо підготовлену квасолю, попередньо вийнявши перець та лавровий листок. Якщо бульйону недостатньо, доливаємо воду.

Поки квасоля вариться, чистимо і тремо моркву на тертці, подрібнюємо цибулю. Викладаємо на сковорідку, солимо, перчимо і тушкуємо до напів готовності.

свинячі ніжки з квасолею

 

 

Доливаємо томатного соусу, перемішуємо. І залишаємо в очікуванні готової квасолі.

З ніжок виймаємо кістки, але так, щоб вони не розвалилися на окремі кусочки.

свинячі ніжки з квасолею

Коли квасоля буде м’яка, додаємо до неї тушковану овочі. Рідини в баняку не повинно бути надто багато. Все добре перемішуємо, додаємо сіль , перец, паприку, прованські трави. До готової суміші витискаємо через прес 1-2 зубки часнику.

Тепер до квасолі з овочами акуратно перекладаємо свинячі ніжки, щоб на легенькому вогні вони там помліли кілька хвилин. Додаємо в баняк подрібнену зелень, вимикаємо вогонь і залишаємо настоятися 15-20 хвилин. А далі викладаємо смакоту на тарілки – з вказаної кількості продуктів виходить 2 гарні порції.

свинячі ніжки з квасолею

Ну, і, звичайно , не забудьте про пиво!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.