Запечений стейк лосося з рисом та овочами

Запечений стейк лосося з рисом та овочами

Якщо запікати лосось разом з овочами та рисом, то отримаємо відразу і основну страву, і гарнір до неї.

 

 

 

 

 

Риба, запечена в духовці, та ще разом з овочами та рисом, – це дуже смачно!  Риба не тільки запікається у власному соці, вона насичує ним овочі і рис. А якщо ця риба – лосось, то  страва стає в рази смачнішою. Розкішно ця страва виглядатиме на святковому столі. Не гріх нею і в будні потішити своїх рідних.

запечений стейк лосося з рисом та овочами

Запечений стейк лосося з рисом та овочами: інгредієнти

  • стейк лосося – 280 г;
  • лимонний сік – 2 чайні ложки;
  • приправа для риби – 1 чайна ложка;
  • мікс заморожених овочів – 200 г;
  • цибуля ріпчаста (невелика) – 1 шт;
  • печериці – 3-4 шт:
  • відварений рис – 1 склянка;
  • помідори (невеликі) – 3-4 шт;
  • сіль, перець – до смаку;
  • олія для тушкування овочів

Запечений стейк лосося з рисом та овочами: технологія приготування

Стейк лосося миємо, просушуємо серветками.

Запечений стейк лосося з рисом та овочами

Для маринування  стейка скористаємося готовою приправою для риби. Якщо в приправі немає солі, то рибу треба посолити, збризнути лимонним соком і посипати приправою з двох боків.

Запечений стейк лосося з рисом та овочами

Стейк  ставимо в холодильник. Хай маринується.

Тим часом готуємо овочі. Печериці миємо, чистимо і нарізаємо пластинками.

Запечений стейк лосося з рисом та овочами

Цибулю ріжемо на дрібненькі кусочки.

Запечений стейк лосося з рисом та овочами

Розігріваємо в сковорідці олію, перекладаємо цибулю. Як тільки вона зм’якне, викладаємо в сковорідку овочі.

Запечений стейк лосося з рисом та овочами

Через кілька хвилин додаємо порізані печериці. Трішки підсолюємо і перчимо, перемішуємо , зменшуємо вогонь і накриваємо сковорідку кришкою. Час від часу відкриваємо і поперемішуємо. Печериці зм’якли і змінили колір, вони вже майже готові. Пробуємо овочеву суміш на смак. При потребі досолюємо і доперчуємо.

Запечений стейк лосося з рисом та овочами

Форму для запікання вистелюємо папером для випічки.  Змазуємо її оливковою олією.

Запечений стейк лосося з рисом та овочами

Викладаємо в форму відварений рис. Зверху на рис – овочеву суміш.

Запечений стейк лосося з рисом та овочами

А на овочі – замаринований стейк.

Запечений стейк лосося з рисом та овочами

Нарізаємо помідори тоненькими шматочками і викладаємо їх на стейк. Зверху – кілька гілочок зеленого кропу.

Запечений стейк лосося з рисом та овочами

Прикриваємо рибу шматком паперу для запікання. Розігріваємо духовку до 180 градусів і ставимо форму з рибою запікатися.  Через 15-20 хвилин виймаємо  рибу з духовки.

Запечений стейк лосося з рисом та овочами

Аромат божественний.  Перекладаємо запечений стейк лосося з рисом та овочами на тарілку. З нетерпінням чекаємо, що, трохи страва вистигла. Ділимо запечений стейк лосося з рисом та овочами на дві порції. Нарешті можна спробувати – смак фантастичний!!!! Додаємо до ссновної страви овочевий салат і насолоджуємося чудовою стравою!

Запечений стейк лосося з рисом та овочами

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.